De vijf hoogtepunten uit het Formule 1 seizoen 2016Een overzicht van de vijf memorabele momenten uit het F1 seizoen 2016

Het formule 1 seizoen van 2016 was in vele opzichten een bijzonder seizoen. Met 21 races op de formule 1 kalender kregen de coureurs een vol programma voorgeschoteld. Op voorhand wees alles er op dat Mercedes met een straatlengte voorsprong kampioen zou worden. Dat gebeurde uiteindelijk ook maar ondanks de dominantie van Mercedes was het over de hele linie genomen een zeer bijzonder formule 1 seizoen.

Wij belichten daarom nog eens de vijf hoogtepunten uit het seizoen 2016. Blader door de verschillende pagina’s heen om de hoogtepunten te onthullen.

De crash tussen Hamilton en Rosberg tijdens de GP van Spanje

mercedes

De spanning bij Mercedes liep dit jaar verschillende keren hoog op. Hoewel de teamleiding steeds aangaf dat ze hun beide rijders vrij lieten om tegen elkaar te strijden, bezorgde het hun ongetwijfeld ook de nodige hoofdzorgen. Al in de vijfde race van het seizoen, de GP van Spanje, ging het jammerlijk mis voor de zilverpijlen. Rosberg pakte de pole voor Hamilton maar verknalde min of meer zijn start. Hamilton rook zijn kans en wilde direct Rosberg verschalken. Maar in zijn ultieme poging verloor hij de controle over zijn bolide en in zijn crash nam hij zijn teamgenoot mee. Gevolg: een dubbele uitvalbeurt voor Mercedes! Een unicum wat maar zelden is voorgekomen de afgelopen jaren. Het zette de onderlinge verstandhouding op scherp maar ook gaf het duidelijk het signaal af aan de concurrentie dat Mercedes kwetsbaar was.