De vijf toppers van de eerste vier Formule 1 races

08 mei 2017 11:28 Redactie

Deze coureurs en teams hebben een vliegende start in 2017


Het Formule 1 seizoen heeft er vier races opzitten. In deze vier races zagen we al drie verschillende winnaars en een spannende strijd in het WK. Wie zijn er tot op heden de toppers van 2017?

5. Sergio Perez


Sergio Perez force india Foto: Force India F1 Team

Sergio Perez trekt in 2017 de lijn door van het vorige seizoen. Liefst veertien races op rij heeft finishte hij nu in de WK-punten! Bij Force India is hij de leermeester voor de jonge Esteban Ocon en neemt hij het team op sleeptouw. De Mexicaan finishte in alle vier de races in de top tien en bezet momenteel de zevende positie in het WK. 

Met 22 punten uit vier races kent 'Checo' een prima start van het nieuwe seizoen. De vraag lijkt dan ook niet meer te zijn OF hij vertrekt aan het einde van het seizoen, maar waar naar toe. Vorig jaar werd hij al veelvuldig in verband gebracht met Ferrari.

4. Force India


Sergio Perez Foto: Force India F1 Team

Het Formule 1 team van Force India was de verrassing van 2016. Met een prachtige vierde positie in het WK bij de constructeurs behaalde het haar beste resultaat ooit. Een mooie boost voor het kleine team. Criticasters verwachtten in 2017 een zwaar jaar voor het team, maar tot op heden is daar niets van waar. 

De wintertests verliepen niet probleemloos, maar de VJM10 presteert uitstekend en is het toonbeeld van regelmaat. Force India finishte in alle vier de races met twee auto's in de top 10. Iets dat alleen Ferrari en Mercedes ook voor elkaar kregen.

Nog voor het seizoen bekende de VJM10 kleur en in de opvallende roze verschijning rijdt het team de punten bij elkaar. Helaas voor Force India vaak in de anonimiteit omdat het gat met de topteams gigantisch is. 

3. Ferrari


Raikkonen Vettel Foto: Ferrari F1

EINDELIJK!! Ferrari is weer echt terug aan het front. In 2016 riepen de Italianen iedere race dat het echt ging gebeuren. De aanpak voor 2017 was anders. Het team koos voor een rustige aanpak en bleef veel weg uit de media. Coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen mochten zelfs bij een aantal evenementen niet plaatsen met de pers. 

De SF70-H van Ferrari is een bijzondere creatie waarbij het ontwerpteam van de Scuderia alle registers heeft opengetrokken. Het gedurfde ontwerp loont en Sebastian Vettel wist twee races te winnen en gaat aan de leiding van het WK. Als Kimi Raikkonen zijn oude vorm hervindt en voor de zeges kan strijden wordt het een spannend wereldkampioenschap. 

Ferrari is terug en de wereld geniet ervan!

2. Valtteri Bottas


Valtteri Bottas Foto: Mercedes AMG F1

Eerlijk is eerlijk: Wij hadden het niet verwacht. Ja, Bottas is snel en vaak foutloos, maar dat hij het Hamilton zo moeilijk ging maken binnen enkele races? Nee, dat hadden we niet verwacht. Lewis Hamilton heeft zijn handen meer dan vol aan de snelle Fin. 

In Australië begon hij zijn seizoen keurig met een derde plaats vlak achter Hamilton en in China maakte hij een domme fout. De pole in Bahrein was een prachtige opsteker, maar de wedstrijd draaide uit op een ramp. Door bandenproblemen moest hij Hamilton voorbij laten. Was hij de nieuwe Rubens Barrichello? 

Nee, een race later pakte hij in Rusland zijn eerste zege. Het hele weekend was hij sneller dan Hamilton en zijn race was uitstekend. Nooit bezweek Bottas onder de druk van de aanstormende Sebastian Vettel. Een prima start van het seizoen voor Valtteri!

1. Sebastian Vettel


Vettel Australië Foto: Ferrari F1

Wie het over het Formule 1 seizoen 2017 heeft komt automatisch uit bij Sebastian Vettel. De Duitser is terug! Na een jaar vol met drama en frustraties toont Sebastian dit jaar weer zijn klasse. De manier waarop hij racet herinnert ons aan zijn succesjaren bij het team van Red Bull Racing. Met veel vertrouwen, lef en tact weet hij zichzelf naar de overwinning te knokken.

Twee overwinningen in vier races en een voorsprong van dertien punten in de tussenstand voor het WK. Vettel durfde daar voor aanvang van het seizoen niet van te dromen. Vier foutloze optredens met een tweede plaats als 'slechtste' score. 

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen