De voorspellen met Ellen Cup GP Australië

25 mrt. 2017 20:58 Redactie

Wat kunnen we verwachten van de Grand Prix van Australië?


Met de Formule 1 GP van Australië gaat het F1-seizoen 2017 van start. Lewis Hamilton pakte de pole voor Vettel en Bottas. Max Verstappen worstelde in de Red Bull en start vanaf de vijfde positie. Voor Daniel Ricciardo zijn de druiven zuur na een crash tijdens de kwalificatie. P10, wat mogelijk nog p15 wordt als hij zijn versnellingsbak vervangt.

De redactie van Racingnews365 blikt alvast vooruit op de race. Wie verwachten wij op het podium? Wat kan Max? 

We hangen er voor ons ook een puntentelling aan zodat we aan het einde van het jaar kunnen zien wie de 'echte kenner' van 2017 was.

Wie finishen er op het podium? 

Rik: 
 1. Hamilton

 2. Vettel

 3. Bottas


De spanning zal niet voorin het veld zitten. Mercedes is net te snel voor Ferrari en Bottas komt tekort om Vettel te grazen te nemen. De top 5 blijft ongewijzigd. In het middenveld wordt het wel heel spannend, want veel teams en coureurs zijn zeer aan elkaar gewaagd. In het middenveld kunnen er daarom nog wel wat gekke dingen gebeuren, vooral tegen het einde van de wedstrijd. Het is fysiek zwaarder geworden en dat is ook wel te zien, dus de coureurs die uiteindelijk in 'niemandsland' terecht komen krijgen het zwaar tegen het eind van de wedstrijd.

Positie Max:

Max consolideert gewoon de vijfde plaats en weet dat er niet meer in zit. Misschien heeft hij een mazzeltje en vallen er een of twee uit vooraan, maar qua snelheid zal hij niet mee gaan doen om de podiumplekken.

Wie finisht als hoogste: Hulkenberg/Alonso of Ocon:

Hulkenberg. Hij maakt het hele weekend al een goede indruk en ik verwacht dat hij die lijn tijdens de race doortrekt.

Wanda
 1. Vettel

 2. Hamilton

 3. Bottas


Ik denk dat Sebastian Vettel voor een verrassing gaat zorgen door de eerste GP van dit seizoen te winnen. Ferrari is dit jaar duidelijk dichterbij aan Mercedes gekomen en normaal gesproken staan de Ferrari mannen bekend als goede starters. Vettel slaat direct bij de start toe en Hamilton weet er vervolgens niet voorbij te komen. Daarachter dan het eerste podium voor Bottas voor zijn nieuwe werkgever.

Positie Max

Hij moet gewoon rustig blijven en op dit moment accepteren dat hij nog niet mee kan strijden om de zege. Een podium is mooi maar zie ik in Australië nog niet gebeuren omdat Red Bull simpelweg snelheid tekort komt. P4  is mogelijk, Max moet zorgen dat de RB13 aan de finish komt en de punten binnenhalen

Wie finisht als hoogste: Hulkenberg/Alonso of Ocon:

Nico Hulkenberg. Al tijdens de vrije trainingen liet hij zien dat hij zich vanaf dag één goed voelt in zijn nieuwe auto. Maar liefst drie seconden sneller dan zijn teamgenoot, Palmer, die ook nog eens flink van de baan schoot in de vrije training. Ik denk dat de Hulk zo maar eens een mooie top 10 klassering kan gaan pakken.

Ruud
 1. Hamilton

 2. Vettel

 3. Raikkonen


Lewis domineert de race zoals hij al het hele weekend domineerde. Vettel zijn enige kans is bij de start, vorig seizoen pakte hij daar de leiding. Als hij iets wil deze race moet het voor de eerste bocht gebeuren. Kimi Raikkonen zet zijn Finse tanden nog eens in zijn stuur en vecht een robbertje met die andere Fin: Bottas. Dat zal nog wel eens in tranen af kunnen lopen... die twee dat ging in het verleden niet goed samen.

We gaan tijdens de race nog wel een traditionele Melbourne klapper zien. De mannen komen allemaal roestig uit de startblokken en iedereen wil zichzelf bewijzen. 

Positie Max

Zonder uitvallers of gekke dingen voor hem zal hij weinig plaatsen kunnen winnen. Max kan alleen maar hopen op een scenario waarin we weer een vreemde GP van Australië krijgen. Betrouwbaarheid is belangrijk en als Max tijdens de start geen Ferrari of Mercedes weet te pakken kan het een eenzame middag worden. P4 voor Max.

Wie finisht als hoogste: Hulkenberg/Alonso of Ocon:

Ocon. Die benut de Mercedes power tijdens de race. Tot nu toe nog geen super weekend, maar tijdens de race moet het er dan toch echt uit gaan komen. Hulkenberg is goed op dreef maar is een 'sitting duck' voor alles achter hem met een Mercedes motor. En Alonso? Tja, na vier ronden horen we weer de bekende kreet 'GP2 engine', als de Spanjaard weer terug moet in vermogen.

Puntentelling

Podium: Juiste coureur op de juiste positie levert het puntenaantal op conform de WK stand

Positie Max: Correcte positie is 10 punten. Iedere positie hoger of lager betekent 5 punten aftrek. Minimale score is 0

Wie finisht als hoogste: 5 punten bij de juiste coureur

Foto: Mercedes AMG F1

 

 

De voordelen van een account:

 • Reageren op artikelen

 • Toegang tot exclusieve content

 • Win mooie prijzen met quizen en spellen

 • Profiteer van exclusieve voordelen