Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De Vries speelt hoofdrol in sensationele New York E-Prix

De tweede E-Prix van het weekend in New York was een sensationele race waarin tot aan de laatste paar rondes nog veel gebeurde. Nyck de Vries zal de race snel willen vergeten na verschillende incidenten terwijl Antonio Felix Da Costa zijn geluk niet op kon.

De twaalfde ronde van de Formule E in New York is gewonnen door Antonio Felix Da Costa. Hij behaalde daarmee de eerste overwinning van het seizoen voor het team van Techeetah. De Portugees reed een sublieme race en domineerde de gehele race waarin hij constant op P1 lag. Polesitter Da Costa was bij de start goed weg, in tegenstelling tot Andre Lotterer die op P3 niet weg kwam en meteen negen posities verloor aan onder andere Nyck de Vries en Robin Frijns. De Vries speelde in de race een grote rol in het entertainment, waarbij hij meerdere malen bijna crashte. De Nederlander pakte bij de start direct vier posities en was later in de race in gevecht met Mitch Evans om P4. In een poging om de Nederlander in te halen crashte Evans bijna, maar wist de auto op een knappe wijze onder controle te houden. De wedstrijdleiding onderzocht het incident, maar een tijdstraf voor de coureur van Mercedes bleef uit. In de slotfase van de race maakte De Vries diverse grote fouten, raakte de muur, liep schade op en werd vervolgens ingehaald door verschillende coureurs, waaronder landgenoot Frijns. Hij zal in tegenstelling tot De Vries blij zijn met P6 na het starten vanaf P10.

Nieuwe leider in het kampioenschap

In tegenstelling tot die van De Vries verliep de race van teamgenoot Stoffel Vandoorne met meer succes. De Belg veroverde de leiding in het kampioenschap, nadat hij als tweede over de finish kwam. In de slotfase van de race loerde Vandoorne met zijn fanboost naar Da Costa op P1, maar kon de overwinning niet binnen hengelen. Met nog vier races te gaan leidt Vandoorne met 155 punten het kampioenschap. De volgende E-Prix zal gehouden worden in Londen op 30 juli.