Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Volgende Formule 1-teambaas staat op het punt van vertrekken

In navolging van Mattia Binotto bij Ferrari en Jost Capito bij Williams, zal ook Andreas Seidl snel vertrekken bij McLaren.

McLaren-teambaas Andreas Seidl staat op het punt van vertrekken bij McLaren. Hij zal de overstap maken naar Sauber. Het nieuws zal zeer snel wereldkundig worden gemaakt, zo heeft RacingNews365 begrepen van bronnen dichtbij de situatie. Bij Sauber, dat in 2026 verder zal gaan als Audi, zal hij de rol van CEO op zich nemen. Seidl zal bij Sauber de vervanger worden van Frederic Vasseur, die na zes jaar het team gaat verlaten. Ook zijn vertrek zal snel bekend worden gemaakt, zo is de verwachting. De Fransman wordt al enkele weken hevig gelinkt met het vrijgekomen teambaaszitje bij Ferrari.

Veel ervaring

Seidl heeft voor zijn periode bij McLaren gewerkt bij verschillende motorsportprogramma's van de Volkswagen Group (het moederbedrijf van Audi). Zo was hij de teambaas van het LMP1-team van Porsche in de periode dat zij drie Le Mans-titels op een rij wonnen van 2015 tot en met 2017. De Duitser heeft goed contact met het Audi-management, waaronder CEO Markus Duesmann. De twee werkten aan het begin van de eeuw al samen bij Sauber, toen het de naam van BMW bij zich droeg. Als Seidl inderdaad vertrekt, dan is het de derde teambaas in een korte tijd die zijn post verlaat. Jost Capito kondigde zeer recent zijn vertrek aan bij Williams, terwijl Mattia Binotto bij Ferrari niet verder zal gaan. Het is nog niet duidelijk wie hem bij McLaren zal vervangen, maar naar verluidt is Capito geen kandidaat. De ex-Williams-teambaas was zeer kort de CEO bij McLaren, in 2016, voordat hij werd vervangen door de huidige CEO: Zak Brown.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"