Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Formule 1-coureurs zien we in 2021 waarschijnlijk niet terug

Zoals het er nu naar uitziet wordt 2021 een jaar waarin we atypisch veel coureurswisselingen zien. Waar de één van team naar team hopt, moet de ander waarschijnlijk afscheid nemen van de Formule 1. We zetten een paar van die onfortuinlijke coureurs op een rijtje.

Romain Grosjean

Romain Grosjean wordt eigenlijk al jarenlang genoemd als kandidaat om weg te vallen uit het Formule 1-wereldje. Dat was in zijn Lotus-jaren al zo en dat was gedurende zijn laatste jaren bij Haas F1 niet anders. Nu weten we echter dat zijn contract niet verlengd wordt en dat hij dus op zoek moet naar een nieuwe werkgever. De spoeling is echter dun en zijn cv is er de afgelopen jaren niet indrukwekkender op geworden. Hij kijkt nadrukkelijk naar opties buiten de koningsklasse en anders kan hij altijd nog het restaurant beginnen waar hij het al meer dan eens over heeft gehad.

Kevin Magnussen

Van de Deen Kevin Magnussen kan je eigenlijk hetzelfde zeggen als van Grosjean, met dat verschil dat hij vaak nog wat meer uit zijn onmogelijke Haas-materiaal wist te persen. Als er al iemand van de huidige coureurs mocht blijven, dan was hij het, maar helaas. Ook hij moet plaatsmaken voor vers bloed en kampt met hetzelfde probleem als Grosjean. Waar kan hij nog naartoe? Met zijn agressieve stijl zou IndyCar bij hem passen.

Daniil Kvyat

Hoe vaak kan je als coureur ontslagen of gedegradeerd worden? Vraag dat maar eens aan Daniil Kvyat. Hij kwam bij Toro Rosso om al na een jaar bij Red Bull te debuteren, maar daarna volgde een uiterst grillig carrièrepad. Degradatie, een ontslag en een comeback zonder toekomstperspectief volgden. Nu lijkt de kaars echter definitief uit te gaan. Yuki Tsunoda is de toekomst van het team, Kvyat het verleden. En mocht Tsunoda het vanwege superlicentieperikelen niet halen, dan lijkt Alexander Albon een grotere kanshebber voor het tweede AlphaTauri-zitje dan Kvyat.

Alexander Albon

Waar Kvyat ook zonder promotie van Tsunoda moet vrezen voor zijn F1-toekomst, valt of staat die van Alexander Albon waarschijnlijk met het lot van de Japanner. De kans dat de dagen bij Red Bull zijn geteld, lijkt immers levensgroot en als ook bij AlphaTauri geen plek is (Pierre Gasly is daar immers al bevestigd) dan is de rol van Albon uitgespeeld. Voordat hij in allerijl door Toro Rosso werd opgetrommeld in 2019, zou hij Formule E gaan doen, wellicht dat dat opnieuw een optie kan zijn.

Sergio Perez en/of Nico Hulkenberg

Wie zien we volgend jaar nog terug in de Formule 1? Sergio Perez en Nico Hulkenberg zijn de topfavorieten voor het tweede Red Bull-zitje als men besluit Alexander Albon te bedanken voor bewezen diensten. Nico Hulkenberg kon ondanks zijn invalbeurten al wennen aan een gedwongen pensioen, voor Sergio Perez zal de klap in dat opzicht wat harder aankomen. Hij moest het veld ruimen voor Sebastian Vettel bij Racing Point, volgend jaar Aston Martin. Beide beschikken over de juiste kwalificaties voor een Red Bull-zitje, maar er is plek voor slechts één coureur. De ander zien we in 2021 zeer waarschijnlijk niet terug op de Formule 1-grid.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'