Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dit gebeurde er tussen Perez en Ocon, FIA velt oordeel na onderzoek

In de vrije training vielen Sergio Perez en Esteban Ocon tegelijk uit. De suggestie dat de twee elkaar hadden geraakt, werd al door Red Bull-teambaas bevestigd en de FIA doet nu uit de doeken wat er werkelijk was gebeurd.

In het verslag van het onderzoek naar het incident staat te lezen dat Sergio Perez en Esteban Ocon elkaar in bocht vijf van het circuit raakte: "Ocon remde af om Perez voorbij te laten en bleef daarbij aan de binnenkant van de bocht rijden. Perez was bezig aan een snelle ronde toen ze tegelijk bij de apex van de bocht aankwamen met een licht contact tot gevolg." Beiden coureurs werden gehoord door de wedstrijdleiding, die op basis daarvan heeft besloten geen straffen uit te delen: "Ze waren het erover eens dat het voorval een ongelukkig resultaat was van miscommunicatie, waarbij het niet hielp dat beide rijders het op dat moment zonder communicatie met het team moesten stellen. Perez en Ocon waren het erover eens dat geen van beide coureurs schuld trof."

1382993283664728065

Pérez met lekke band!! En even later parkeert ook Ocon zijn Alpine💥 Geen onboardbeelden +radio beschikbaar, dus nog onduidelijk wat daar is gebeurd, maar touché is waarschijnlijk🤔 #ZiggoSportF1 #F1 #ImolaGP 🇮🇹 pic.twitter.com/iEHdONUsnk — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) April 16, 2021

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'