Dit seizoen laatste GP van Maleisië, Duitsland terug in 2018

07 apr. 2017 08:29 Redactie

Formule 1 race Maleisië verdwijnt na 2017 van kalender, Duitse GP keert terug in 2018


De Formule 1 race in Maleisië van 2017 is voorlopig de laatste. De regering van het land heeft definitief besloten om het aflopende contract niet te verlengen. Daar tegenover staat de terugkeer van de GP van Duitsland in 2018.

Sinds 1999 stond de Formule 1 race op de kalender en konden de fans vaak genieten van mooie races. Met name het onvoorspelbare weer zorgde ervoor dat we geregeld bijzondere races zagen. 

Sean Bratches, managing director van de F1 vindt het jammer dat de sport afscheid moet nemen van Maleisië.

"Het is altijd jammer om afscheid te nemen van een lid van de Formule 1 familie. Bijna twintig jaar lang hebben de supporters in Maleisië zich fanatieke liefhebbers van onze sport getoond."

"Zoals we in Melbourne al zeiden, hebben we grote plannen om ons fans beter bij de sport te betrekken met een nieuwe digitale beleving en nieuwe evenementen. We kijken er naar uit om deze plannen verder te ontwikkelen gedurende dit seizoen."

"In 2018 staan er 21 races op de kalender, met daarbij de Franse Grand Prix en Duitse GP. Ik wil het Sepang International Circuit bedanken voor hun gastvrijheid en professionalisme."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen