Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Dit zijn de 10 beste Formule 1-coureurs van 2020 volgens de coureurs zelf

De Formule 1-coureurs van 2020 hebben gestemd op de coureurs die in hun ogen de beste rijders waren van het afgelopen seizoen. In de top tien staan enkele opvallende namen.

Start GP Groot-Brittannië 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat de Formule 1-teambazen eerder al hun zegje mochten doen over wie de beste coureurs van 2020 waren, was het nu de beurt aan de coureurs zelf. Net als hun werkgevers riepen de coureurs Lewis Hamilton uit tot de beste coureur van het jaar, ook nu op de voet gevolgd door Max Verstappen.

Direct onder het tweetal komen we niet direct verrassende namen tegen, maar op de plaatsen acht en tien misschien wel. Daar prijken respectievelijk de namen van Romain Grosjean en Alexander Albon. Laatstgenoemde werd enkele dagen geleden nog door Red Bull gepasseerd, omdat hij juist niet goed genoeg zou zijn, terwijl de verkiezing van Grosjean mogelijk gezien moet worden als een 'aanmoedigingsprijs' na het overleven van de zwaarste crash in de recente geschiedenis van de sport.

Opvallende naam die ontbreekt in de top tien is de nummer twee uit het kampioenschap, Valtteri Bottas. Men was ongetwijfeld van mening dat hij met het gegeven materiaal tot meer in staat had moeten zijn. En Lando Norris? Ook zijn optredens werden blijkbaar niet sterk genoeg geacht voor een top tien-notering.

Deze coureurs brachten hun stem uit: Alexander Albon, Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi, Romain Grosjean, Daniil Kvyat, Nicholas Latifi, Kevin Magnussen, Lando Norris, Esteban Ocon, Sergio Perez, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz, Lance Stroll, Max Verstappen.

De 10 beste Formule 1-coureurs van 2020

Nr Coureur
1. Lewis Hamilton
2. Max Verstappen
3. Daniel Ricciardo
4. Charles Leclerc
5. Pierre Gasly
6. George Russell
7. Sergio Perez
8. Romain Grosjean
9. Carlos Sainz
10. Alex Albon

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'