Doornbos: 'Red Bull probeert alles om Max Verstappen te behouden'

27 jun. 2017 14:05 Redactie

'Red Bull doet er alles aan om te zorgen dat situatie niet escaleert'


Voormalig F1-coureur en Ziggo analist Robert Doornbos laat in zijn column weten dat Red Bull alles op alles zal stellen om Max Verstappen tevreden te houden. De pechreeks van de Nederlander moet daarvoor wel snel tot een einde komen.

Na afloop van de GP van Azerbeidzjan wilde Max Verstappen niet met de pers praten. De Red Bull coureur was boos en teleurgesteld en na een kort gesprek met zijn team richting hotel gegaan.

"Ik snap dat Max even geen zin had om te praten met de pers. Zeker toen hij zag dat Daniel Ricciardo ook nog ging winnen. Hij was het hele weekend beter geweest dan zijn teamgenoot en werpt zich steeds meer op als de leider van het team. Op het moment dat Verstappen uitvalt was hij net aan het gevecht met Sergio Perez begonnen om de derde plek. Die had hij ook zeker opgepeuzeld… Je gelooft gewoon niet dat het weer gebeurt."

De uitvalbeurt zorgde ervoor dat de sfeer binnen het team gespannen raakt. Doornbos vindt dat Red Bull niet naar excuses moet zoeken.

"Laat ik nog maar eens duidelijk zijn. Dat hij zo vaak uitvalt de laatste tijd heeft niks te maken met Max zijn rijstijl. Het is gewoon botte pech. Uiteraard is het onacceptabel voor een team van dit niveau. Het feit dat Red Bull met het excuus komen dat er rotzooi in de side-pods zat waardoor de temperatuur te hoog opliep, klopt niet. Wat ik van mijn bronnen heb begrepen is dat de temperatuur in de openingsronde opliep maar daarna stabiliseerde."

"Met die auto was in de twaalfde ronde echt niks meer aan de hand. Het klinkt voor mij alsof ze excuses zoeken naar Max toe om te zorgen dat het niet escaleert en dat hij niet echt zegt: 'ik ben weg'. Red Bull beseft dat ze goud in handen hebben. Lewis Hamilton is op een goede dag misschien nog net beter en ook Fernando Alonso met al zijn ervaring, maar Max hoort echt bij de drie beste rijders van het veld."

"De relatie tussen het team en Max wordt zo met de week minder. Ze kunnen daar wel zeggen dat de schuld ligt bij Renault, maar dan moeten ze de druk daar maar opvoeren. Je weet dat je het anders laat glippen. Dat Ricciardo wél steeds doorrijdt en podiums pakt, maakt het dubbel zuur."

"Verstappen zal Ricciardo heus een berichtje hebben gestuurd of hebben gebeld om te feliciteren, maar hij zal er dood- en doodziek van zijn. Uiteindelijk is het character building, maar daar heeft hij nu helemaal niks aan. Je wilt op zo'n moment bij wijze van spreken niet meer voor dit team rijden. Je hoort hem denken 'Geef me nu een auto waarin ik kan laten zien wat ik kan'. Dit wordt nog een heel lang seizoen op deze manier."

Doornbos laat weten dat ieder team Max Verstappen in wil lijven. Ferrari en Mercedes toonden al vaker interesse. Een ontevreden Verstappen is voor hun een extra troef om op in te zetten. Daarvoor is Red Bull er alles aan gelegen om de Nederlander tevreden te houden en een goede auto te geven.

"Elk team wil hem hebben. Als Max morgen zegt: 'ik wil naar Mercedes', dan gaan ze daar alles doen om hem binnen te halen. Ferrari hetzelfde. Maar ja, hij zit bij Red Bull Racing en daar moet hij de boel weer op orde krijgen. Want je bent dit het snelst vergeten als je weer een paar topresultaten rijdt."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen