Drama voor Vandoorne gaat verder: Gridstraf van 15 plaatsen

28 apr. 2017 12:59 Redactie

Stoffel Vandoorne al tijdens vierde GP weekend door motoren heen


De Belgische rookie Stoffel Vandoorne blijft werkelijk niets bespaard tijdens zijn eerste Formule 1 seizoen. In de eerste drie races moest hij opgeven met technische problemen. In Bahrein kon Stoffel niet eens aan de start verschijnen door motorproblemen.

In Rusland was het van hetzelfde laken een pak voor de McLaren coureur. Vandoorne kampte wederom met mankementen aan zijn Honda motor. De regels schrijven voor dat een coureur in één seizoen vier stuks van de diverse onderdelen van de powerunit mag gebruiken. De Belg is nu al door zijn voorraad van het hybride systeem en de turbo heen. 

Honda bevestigde de problemen met de MGU-H en de turbo, waarna deze zijn vervangen. Hierdoor ontvangt Vandoorne een gridstraf van vijftien plaatsen, waardoor zijn kwalificatie er alleen een voor de statistieken zal worden.

Ter vergelijk: De meeste coureurs, met uitzondering van Ferrari, zijn nog bezig aan hun eerste motor en turbo. Om de twintig races te kunnen overbruggen met vier exemplaren moeten de diverse motordelen gemiddeld vijf grand prix weekends mee gaan. Het toont eens te meer dat de problemen van Honda gigantisch zijn.

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen