Droomstart voor Lewis Hamilton in Australië

24 mrt. 2017 09:03 Redactie

Lewis Hamilton erg tevreden over eerste dag


In beide trainingen was Lewis Hamilton verreweg de snelste man. Een geruststelling en een perfect begin van het seizoen, erkent de Mercedes-coureur.

"De dag verliep nagenoeg perfect. Het is geweldig om weer aan het racen te zijn. Tijdens de testdagen hadden we wat problemen met de auto en het is altijd lastig in te schatten wat je kan verwachten."

"Vandaag zag het er erg veelbelovend uit voor ons. De auto is precies zoals we hem willen hebben en het team heeft geweldig werk geleverd. Ons tempo is zowel over een ronde als tijdens een lange run erg goed. Het voelt goed om zo te beginnen." liet de Brit na afloop van de training weten.

Teambaas Toto Wolff was eveneens zeer tevreden. Voor de camera's van Sky Sport complimenteerde hij Hamilton.

"Lewis is echt een klasse apart. Zijn snelheid over een ronde was indrukwekkend, maar ook zijn langere runs was erg constant. Hij reed iets van vijftien of zestien ronden op de ultrasofts, met rondetijden die erg constant waren. Voor Mercedes was het een prima dag."

Teamgenoot Valtteri Bottas kon het tempo van de Brit nog niet bijbenen. De Fin was redelijk tevreden, maar erkent dat hij nog werk voor de boeg heeft. 

"Het wordt nog een lange avond voor ons, want we moeten onze data bestuderen. We moeten kijken waar we onszelf kunnen verbeteren en hebben nog werk te verzetten. Ik ben nog niet tevreden over de balans. We konden vandaag probleemloos ons programma afwerken."

Foto: Mercedes F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen