Dubbele score voor Toro Rosso tijdens GP Australië

27 mrt. 2017 07:40 Redactie

Toro Rosso behaalt dubbele puntenfinish tijdens eerste Grand Prix 2017


Het Formule 1 team van Scuderia Toro Rosso behaalde het maximale resultaat tijdens de GP van Australië. Sainz finishte als achtste net voor teamgenoot Kvyat.

Zaterdag verliep de kwalificatie al erg goed voor Toro Rosso dat met de STR12 twee coureurs in de top 10 kwalificeerde. Tijdens de race op zondag verloren Sainz en Kvyat een positie aan Sergio Perez, maar profiteerde ze van het uitvallen van Grosjean.

Carlos Sainz was tevreden met zijn achtste positie: 

"Het was een lastige race, zeker omdat niemand wist wat we konden verwachten met deze nieuwe auto's. Om dan als achtste te finishen is een goed resultaat en ik ben er tevreden mee. Het is jammer dat we tijdens de pitstops een positie verloren aan Perez."

"Tegen het einde van de race maakte ik snel tijd goed op de Force India, maar ik net niet dicht bij genoeg om hem in te halen. Dit weekend was goed voor het vertrouwen van het team. We hadden twee auto's in Q3 en scoorden met twee auto's punten tijdens de race."

Daniil Kvyat zat er ook erg goed bij. Een mooie opsteker voor de coureur die in 2016 een zeer zwaar en matig seizoen kende.

"Wat een race! Het was jammer dat ik tijdens de slotfase een extra pitstop moest maken, omdat we de lucht in de auto bij moesten vullen. Als we dat probleem niet hadden gehad, dan was ik zevende geworden. Het team heeft fantastisch werk verricht en ik wil iedereen feliciteren met dit resultaat."

"We moeten nu blijven pushen en vechten voor de punten. De race was fysiek gezien niet makkelijk, maar ik voelde me de hele race fit. Al met al een goed bezing van het seizoen, waarin we een sterke pace lieten zien."

Foto: Clive Mason/ Red Bull Contentpool

 

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen