Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari opent de aanval op Wolff: "Tot aan de laatste snik met Toto vechten"

Frederic Vasseur, de nieuwe teambaas van Ferrari, en Mercedes-teambaas Toto Wolff kunnen samen prima door een deur. Toch kan Toto de borst natmaken, want ondanks de goede relatie zal de nieuwe Ferrari-man tot het uiterste gaan in de strijd met Mercedes, zowel op als naast de baan.

Al jaar en dag zijn Toto Wolff en Frederic Vasseur goed bevriend. Regelmatig werden ze de afgelopen jaren samen gespot in de paddock, maar of die relatie ook zo goed blijft nu Vasseur de eindverantwoordelijke is van het F1-team uit Maranello, dat is nog maar de vraag. Hoe goed de onderlinge band dan ook mag zijn, Vasseur laat in gesprek met onder meer RacingNews365 weten dat hij niet voor Wolff zal wijken. "Ik weet dat we op de baan de strijd aan zullen gaan. We zullen samen de strijd aangaan over de stewards, over de FIA en over het Concorde Agreement. Dat hoort erbij", zo laat hij optekenen.

Tot aan de laatste snik

Op de baan gaan de twee teams keihard met elkaar strijden om de voorste plekken, zo verzekert Vasseur, die wel benadrukt dat men naar de buitenwereld toe positiviteit moet uitstralen. "Al met al denk ik dat het voor het algemene plaatje ook goed is om een goede verstandshouding te hebben tussen de teams als het gaat over het gemeenschappelijke belang van de sport, om gezamenlijk te discussiëren en een middenweg te vinden. Wat dat betreft zou het goed zijn om een goede onderlinge verstandshouding te hebben." Toch zal een amicale relatie naast de baan niet betekenen dat men op het asfalt alles zal proberen om van elkaar te winnen. "Ik heb een goede relatie met veel van mijn collega's, maar je kan er op rekenen dat ik zowel op als naast baan tot aan de laatste snik met Toto zal vechten."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin