Ecclestone: 'Mijn doel was om zoveel mogelijk geld te verdienen met F1'

05 mei 2017 13:46 Redactie

Bernie Ecclestone geeft toe dat geld de drijfveer was in de Formule 1


Voormalig Formule 1 baas Bernie Ecclestone geeft toe dat veel van zijn beslissingen in de Formule 1 gedreven waren door financiële redenen.

De 86-jarige Brit was jarenlang het icoon voor de sport. Op zijn geheel eigenwijze bouwde hij de Formule 1 uit van een raceserie tot een miljardenbusiness. Daarbij schuwde hij onpopulaire maatregelen niet.

Veel van zijn criticasters vonden dat de Brit alleen aan het geld dacht en het belang van de sport ondergeschikt maakte. Eerder deze week liet Chase Carey van Liberty Media al weten dat samenwerken met Ecclestone niet mogelijk was. Volgens Carey zei Bernie namelijk overal nee tegen en wilde hij geen vernieuwing.

"De enige redenen dat ik ergens 'nee' tegen zei was als ik het een slecht idee vond of het geen geld opleverde."  laat Bernie Ecclestone aan Press Association weten.

"Nu draait het ineens om de korte termijn focus die Chase heeft en die heb ik nooit gehad. Ik runde het bedrijf als CEO en mijn taak was om geld te verdienen en waarde te creëren voor het het bedrijf. Dit omdat aandeelhouder CVC Capital Partners wilde verkopen."

"Mijn taak was om ervoor te zorgen dat we financieel gezien het maximale uit onze business haalde, zodat het F1 interessant zou worden voor andere partijen. Dat is precies wat er is gebeurd."

Uiteindelijk betaalde Liberty Media meer dan acht miljard Dollar voor de Formule 1 aandelen. 

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen