Ecclestone: 'Ferrari moet Fernando Alonso binnenhalen'

28 jun. 2017 18:28 Redactie

Keert Fernando Alonso terug op het 'oude nest'?


Het 'silly season' draait inmiddels alweer op volle toeren. Hoewel het huidige seizoen nog niet eens op de helft zit, gonst het alweer van de geruchten. De hardnekkigste tot nu toe is een terugkeer van Fernando Alonso naar Ferrari.

De Spanjaard reed van 2010 tot en met 2014 voor het Italiaanse team, zonder heel veel succes. In 2014 kwam er dan ook een eind aan de samenwerking, die steeds moeizamer verliep.

Alonso stapte van Ferrari over naar McLaren, waar hij in 2007 ook al één seizoen reed. Vol verwachting ging hij een nieuw avontuur aan met McLaren en Honda, maar tot goede resultaten leidde het niet. Het werd een groot fiasco, waardoor het vrijwel zeker lijkt dat Fernando Alonso na dit seizoen vertrekt bij McLaren.

Volgens Flavio Briatore is Ferrari de enige keuze voor Alonso. "Er zijn momenteel maar twee teams die races kunnen winnen, dat zijn Ferrari en Mercedes. In zijn periode bij Ferrari kon hij met iedereen goed opschieten, behalve met de teambaas, Marco Mattiaci. Je kan het daarom nooit uitsluiten dat hij zal terugkeren", aldus de voormalig teambaas en huidige zaakwaarnemer van Alonso.

Ook Bernie Ecclestone, de voormalig Formule 1-baas, is stellig in zijn oordeel. "Hij is een van de beste coureurs allertijden", zei hij tegen het Spaanse ABC. Volgens diverse Engelse media heeft Bernie Ecclestone Ferrari met klem aangeraden Alonso te contracteren voor het komende seizoen en Kimi Raikkonen de laan uit te sturen.

Bronnen rond het team melden echter dat het team Alonso niet overweegt als eventuele opvolger van Kimi Raikkonen. De roep van Briatore en Ecclestone zou alleen bedoeld zijn om de boel op te schudden, zodat meer teams interesse zullen tonen in de Spanjaard.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen