Ecclestone: "Bij Ferrari werken teveel Italianen"

06 jan. 08:30 Redactie

Ecclestone vindt dat Ferrari haar beleid moet wijzigen


Afgelopen seizoen lag de Italiaanse renstal diverse keren zwaar onder vuur. In eigen land werd de roep om een zege almaar groter en groter terwijl de frustraties bij vooral Vettel toenamen. Volgens Bernie Ecclestone, de grote formule 1 baas, is het vrij logisch dat Vettel gefrustreerd raakte. Hij legt de schuld hiervoor volledig neer bij Ferrari zelf. Volgens Ecclestone is het team niet in staat geweest om Vettel een auto te geven waarmee hij kon strijden voor de overwinningen.

In een vraaggesprek met het Duitse Bild windt Ecclestone er dan ook bepaald geen doekjes om.

"Ferrari is teruggevallen naar de periode voor Schumacher en Todt. Er werken simpelweg te veel Italianen bij het team. Ik heb niks tegen Italianen, maar ze hebben het gewoon niet in hun DNA om een team succesvol te leiden."

Een goed voorbeeld hiervoor zou de keuze zijn om Mattia Binotto door te schuiven naar de positie van technisch directeur. De Italiaan vervangt de vertrekkende James Allison maar staat niet bekend als iemand met een technische achtergrond. Toch streeft de president van Ferrari, Sergio Marchionne, er naar om van Ferrari echt een Italiaans georiënteerd team te maken.

Door de mindere prestaties in 2016 kwam ook viervoudig wereldkampioen Vettel onder vuur te liggen. In sommige races leek hij compleet de weg kwijt te zijn en maakte hij onnodige fouten. Fouten die door de Italiaanse pers breed werden uitgemeten.

Ook kreeg Vettel kritiek van zijn eigen team te verduren. Zo was daar halverwege het seizoen de bijzondere mededeling van teambaas Arrivabene. In zijn ogen zou Vettel zijn focus op het racen moeten leggen en zich niet moeten bezighouden met het managen van Ferrari. De frustraties van Vettel kwamen tot een absolute hoogtepunt tijdens de GP van Mexico. Hierin vloekte en tierde hij alles bij elkaar over de boordradio en moest vooral wedstrijdleider, Charlie Whiting, het flink ontgelden.

Ecclestone neemt het nu enigszins voor de Duitser op.

"Het is niet zijn fout dat hij niet wint. Het is de auto en het team die hem niet in staat stellen om te kunnen winnen."

Door het plotselinge vertrek van Nico Rosberg uit de formule 1 werd Vettel gelinkt aan Mercedes. Volgens Ecclestone zal Vettel deze overstap niet zo snel gaan maken. Vettel heeft in zijn ogen eerst nog wat recht te zetten met Ferrari.

"Sebastian heeft een missie met Ferrari. Ik weet dat hij eerst wereldkampioen met Ferrari wil worden."
Foto: Scuderia Ferrari

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen