Ecclestone koestert geen wrokgevoelens tegen Liberty Media

18 mrt. 2017 09:40 Redactie

Bernie Ecclestone heeft zich neergelegd bij het besluit van Liberty Media


Het hing natuurlijk al een tijdje in de lucht; het afscheid van Bernie Ecclestone in de Formule 1. Toch kwam het begin dit jaar nog vrij onverwachts. Door de overname van Liberty Media werd de 86-jarige Brit zonder pardon aan de kant geschoven.

Ecclestone was decennium lang het gezicht van de Formule 1. Onder zijn leiding groeide de Formule 1 uit tot de koningsklasse van de autosport. Toch kwam er in de laatste jaren ook steeds meer kritiek op zijn manier van handelen. Ecclestone werd verweten niet met zijn tijd mee te gaan en zou vrijwillig een stap terug moeten doen. Zo ver kwam het echter niet. Liberty Media nam begin dit jaar de Formule 1 definitief over en besloot direct een flinke koerswijziging door te voeren waarin geen plek meer was voor Ecclestone.

Hoewel Ecclestone het zelf anders had aangepakt en liever had gezien dat de nieuwe eigenaren nog een tijdje van zijn diensten en kennis gebruik hadden gemaakt, heeft hij zich er inmiddels bij neergelegd. In gesprek met Sky Sports F1 laat hij het volgende hierover los.

"Ik voel me niet in de steek gelaten door Liberty Media, helemaal niet zelfs. Ik weet hoe de wereld in elkaar steekt. Zelf had ik het waarschijnlijk anders aangepakt. Ik zou eerst een jaar zijn gaan samenwerken. Gewoon om te kijken hoe dat zou uitpakken en pas daarna een besluit hebben genomen over de toekomst."

Door critici wordt Ecclestone verweten dat de Formule 1 de laatste drie jaar onder zijn leiding stil heeft gestaan. De altijd goed bespraakte Brit bestrijdt dit echter fel.

"Die mensen praten Chase Carey na door te stellen dat ik de afgelopen drie jaar geen goed werk heb geleverd. Ik geloof in het tegendeel en CVC deelde die mening. Ik zorgde jaarlijks voor 1,5 miljard dollar aan inkomsten. Als ik het echt zo slecht had gedaan, dan had Liberty de sport wel goedkoper over kunnen nemen."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen