Ecclestone niet verrast dat Vettel voor Raikkonen finishte in Monaco

05 jun. 2017 13:40 Redactie

Ecclestone zag overwinning van Vettel aankomen


Sebastian Vettel gold als de te kloppen man tijdens het raceweekend in het vorstendom van Monaco. Uitgerekend zijn teamgenoot Raikkonen versloeg hem tijdens een bloedstollende kwalificatie.

Ook in de race leek de Fin over de beste papieren te beschikken en op zijn eerste zege sinds jaren af te stevenen. Toch was het uiteindelijk Vettel die naar het hoogste treetje ging. Dankzij een sterke strategie waarbij de Duitser maar liefst 5 ronden de kans kreeg om een marge op te bouwen, stelde hij zijn derde zege van dit jaar veilig. Officieel ontkent de Italiaanse renstal dat er sprake was van een teamorder. Toch denkt de buitenwereld hier anders over.

Ook de voormalige grote baas van de Formule 1 steekt zijn mening hierover niet onder stoelen of banken. Ecclestone liet al eerder weten dat hij goede contacten onderhoudt met Sebastian Vettel en hem graag als wereldkampioen zou zien. Tegenover Blick verklaart hij dat de zege van Vettel in Monaco voor hem niet als een verrassing kwam.

"Op het moment dat Raikkönen aan de leiding ging tijdens de race zei ik al direct tegen mijn gasten 'De Ferrari's komen niet in deze volgorde over de finish."

Ferrari vormt dit jaar de grootste uitdager van Mercedes en heeft inmiddels zowel bij de rijders als bij de constructeurs de leiding in handen. Ecclestone durft dan ook wel te stellen dat Mercedes een probleem heeft.

"Ferrari heeft op dit moment de betere wagen en zij maken een hele sterke indruk. Ze moeten op hun tellen passen bij Mercedes."
Foto: Ferrari F1

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen