Ecclestone: "Rosberg heeft zijn taak volbracht"

11 jan. 10:00 Redactie

Ecclestone heeft zich neergelegd bij beslissing van Rosberg


Amper vijf dagen nadat Rosberg zijn eerste wereldtitel binnen sleepte, maakte hij bekend te stoppen. Een beslissing die ook voor Bernie Ecclestone als een donderslag bij heldere hemel kwam. Inmiddels heeft de excentrieke baas van de formule 1 begrip voor de beslissing van Rosberg en laat hij aan Sport Bild weten dat de Duitser op het hoogtepunt is gestopt.

"Zijn job zat erop. Zoals de meeste coureurs, waarvan het merendeel het niet zal lukken, wilde hij wereldkampioen worden. Nu heeft hij de titel. Dus waarom doorgaan? Ik begrijp hem wel."

Ecclestone benadrukt vervolgens dat het een ontzettend verstandige beslissing van de kersverse wereldkampioen is geweest.

"Om zo'n moeilijke beslissing te maken, helpt ook de formule 1. Het laat zien dat hij een verstandige vent is. Hij heeft zijn doel bereikt. Wie kan het hem kwalijk nemen dat hij iets anders wil gaan doen met zijn leven? Het is juist erg volwassen en ja, Hamilton krijgt nu geen kans op zijn revanche. Maar dat is niet Nico's zijn probleem."

Ecclestone benadrukt tenslotte dat de keuze van Rosberg om te stoppen hem ook plezier heeft gedaan.

"Ik ben blij dat hij zelf het moment om te stoppen heeft bepaald. Vroeger verloren we coureurs om andere redenen zoals dat ze bijvoorbeeld omkwamen bij een ongeluk. Alleen daarom al zie ik het pensioen van Rosberg als iets moois."

Om daar vervolgens nog met een lach aan toe te voegen:

"Hij heeft gewoon meer tijd nodig om zijn geld uit te kunnen geven, dat is alles."

 
Foto: Red Bull Contentpool
 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen