Ecclestone slaat terug: "Liberty Media heeft nog niks veranderd"

07 mei 2017 11:15 Redactie

Ecclestone vindt dat Liberty Media nog niks heeft laten zien


Begin dit jaar werd Bernie Ecclestone pardoes op straat gezet nadat Liberty Media de Formule 1 overnam. Zelf was hij nog graag een jaartje of twee van de partij geweest om de overname in goede banen te leiden.

Liberty Media was echter van mening dat hier geen behoefte aan was en dat het tijd was voor veranderingen. Een geheel nieuw management werd aangesteld waarin duidelijk geen rol was weggelegd voor Ecclestone. Afgelopen week uitte Chase Carey, de nieuwe directeur van de Formule 1, openlijk kritiek op het functioneren van de oude baas.

Volgens Carey stond Ecclestone niet open voor veranderingen waardoor hij de ontwikkeling van de Formule 1 in de weg stond. Ecclestone is het natuurlijk niet eens met deze kritiek en denkt hier het zijne van.

"Als een idee geen geld oplevert of dat het de tijd van mensen verdoet, dan heb ik inderdaad nee gezegd. Ik heb een onderneming gerund met het doel om winst te halen. Als ik het niet zo efficiënt had geleid, dan had Liberty Media de aandelen waarschijnlijk niet gekocht."

Ecclestone geeft in gesprek met Sportsmail aan dat ook Liberty Media geen vorderingen maakt. Als voorbeeld begint hij over het openstellen van de paddocks.

"Hij wil dat er meer mensen in de paddock komen. En wat doet hij vervolgens? Hij trekt paddockpassen van belangrijke mensen in Rusland terug. Inclusief die van President Poetin."
Van Ecclestone is algemeen bekend dat hij geen voorstander is van het gebruik van social mediakanalen. Liberty Media pleit er juist voor dat er meer op deze manier met de fans wordt gecommuniceerd. Ze hebben onder meer het filmverbod in de paddock opgeheven.


Alleen ziet Ecclestone hier het nut niet van in omdat dit geen winst zou opleveren. Volgens Carey komt dit omdat Ecclestone puur voor de korte termijn ging terwijl Liberty Media juist inzet op de langere termijn. Tot zijn verdediging voert Eccestone nogmaals het volgende aan: "Ik moest ervoor zorgen dat we financieel gezien het maximale eruit haalden. Daardoor werd het bedrijf voor anderen interessant om te kopen. Dat is ook wat uiteindelijk is gebeurd. Nu lijkt het alsof ze geen geld meer willen verdienen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen