Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone uit stevige kritiek op Ferrari: 'Zo heeft Verstappen het wel erg makkelijk'

Voormalig Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone vreest dat het wereldkampioenschap makkelijk wordt gewonnen door Max Verstappen. De reden hiervoor: Ferrari die wederom tegenvalt, zowel als team als bij de prestaties van de coureurs.

Hoewel Ferrari dit Formule 1-seizoen grote stapen heeft gemaakt en meestrijdt voor de overwinningen en mogelijk zelfs voor de titel, gaat het de afgelopen races bergafwaarts. Volgens Bernie Ecclestone moet er snel wat veranderen, want de manier waarop het team nu presteert is ondermaats, zo is de voormalig F1-eigenaar van mening. Ecclestone uit dan ook keiharde kritiek op de Italiaanse renstal. "De fouten sluipen er bij Ferrari weer in en de betrouwbaarheid lijkt weer zoals vroeger te zijn", zegt hij tegen Blick . Ook Carlos Sainz en Charles Leclerc kunnen het volgens Ecclestone beter doen: "De coureurs zelf zijn niet zo zelfverzekerd op het asfalt."

Verstappen makkelijk naar zijn tweede wereldtitel?

Met de fouten bij Ferrari wordt het volgens Ecclestone makkelijk bij Red Bull om de wereldtitels binnen te slepen. In dat geval is het de tweede coureurstitel van Max Verstappen: "Max heeft het erg makkelijk in de Red Bull-Honda met alweer zes overwinningen op zijn naam." Of die tweede wereldtitel er in 2022 ook echt komt, dat is nog wel even de vraag. Er staan nog dertien Grands Prix op de kalender dit jaar, dus Ferrari heeft nog genoeg kansen om het puntenverlies goed te maken, net als Verstappen en Red Bull dat deden na een matige start van het seizoen.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"