Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: "Verstappen moet bedankt worden door de Formule 1"

Bernie Ecclestone is inmiddels al even geen F1-baas meer en ziet dat er het een en ander is veranderd. Max Verstappen speelt daarbij een mooie rol.

In 2017 nam Liberty Media het stokje over van Bernie Ecclestone. Het Amerikaanse bedrijf werd de eigenaar van de Formule 1 en voerde vele wijzigingen door. In gesprek met De Telegraaf is de voormalige baas dat ook opgevallen. "Er is veel veranderd. Al is er tegelijkertijd ook veel bij het oude gebleven. Ik heb vele bekende gezichten gezien", zo doelt hij op een bezoek aan de F1-paddock in het land waar zijn vrouw vandaan komt: Brazilië.

Veel aan Verstappen te denken

Natuurlijk deelt Ecclestone ook zijn mening over inmiddels tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen. Volgens de Brit heeft de sport veel te danken aan de Red Bull-coureur. "De Formule 1 moet Verstappen bedanken. Max is een racer. Hij doet wat hij moet doen: hij racet gewoon. De fans wilden al heel lang zo iemand zien. Nederland is zo trots op hem en iedereen staat achter hem." Ecclestone hoopt dat Verstappen alle records aan diggelen gaat rijden. "Het hangt van zijn auto af, maar als Red Bull zijn zaakjes op orde heeft, dan zie ik niet in waarom Max niet kan blijven winnen. Of hij het record van zeven titels kan verbreken? Wie weet, laten we het hopen", aldus Ecclestone.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'