Eddie Jordan: 'Sebastian Vettel is in gesprek met Mercedes'

05 mei 2017 08:55 Redactie

Vertrekt Sebastian Vettel richting Mercedes?


Eddie Jordan weet het zeker: Sebastian Vettel is in gesprek met Mercedes over een stoeltje komend seizoen bij het Duitse team. Dat vertelde de markante oud Formule 1-teambaas tegenover het Duitse Bild.

Mercedes-teambaas Toto Wolff was eerder een andere mening toegedaan en hield zich op de vlakte over gesprekken met Sebastian Vettel. "Je moet er niets achter zoeken. We waren gewoon lekker aan het kletsen", zei hij over gesprekken die hij had met Vettel tijdens de Grand Prix van Rusland.

Toch denkt Eddie Jordan daar heel anders over. De teambaas van het voormalige Jordan team was duidelijk tegenover Bild: "Tuurlijk praten ze met Vettel. De Formule 1 is een harde bussenis. Het gaat er niet alleen om dat je het eigen team versterkt, maar ook dat je de tegenstander verzwakt."

Volgens Niki Lauda is Vettel inderdaad een van de beste coureurs op het moment, hoewel hij niet toegeeft dat er gesprekken gaande zijn. "Hij is een van de beste op dit moment", zegt Lauda over Vettel. "Hij is recht door zee en weet wat hij wil, hoe hij het wil en hoe hij het beste uit een situatie kan krijgen. Een wereldgozer", sprak Lauda lovend.

Met de uitspraak van Jordan komt de geruchtenmolen voor komend seizoen langzaam weer op gang. Eerder kwamen er al hardnekkige geruchten uit de paddock dat Daniel Ricciardo het team van Red Bull Racing in gaat ruilen voor het team van Ferrari volgend jaar. Later dit jaar zal hier ongetwijfeld meer over bekend worden.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen