Eddie Jordan voorspelt: "Mercedes stopt met Formule 1"

07 jun. 2017 13:05 Redactie

'Mercedes alleen nog actief als motorleverancier in F1'


Voormalig teambaas Eddie Jordan doet zijn opvallende uitspraak tegenover Auto Motor und Sport. Volgens Jordan is het slechts een kwestie van tijd voordat Mercedes zich terugtrekt uit de Formule 1.

Jordan baarde in het verleden wel vaker opzien met zijn gedurfde uitspraken. Zo riep hij ook dat Michael Schumacher terug zou keren in de Formule 1. Dit gebeurde inderdaad en wel in 2010 bij Mercedes. Ook de overstap van Hamilton van McLaren naar Mercedes zag de Ier al eerder aankomen dan aangekondigd. Een voorspellende gave of heeft Jordan een lijntje binnen het team van Mercedes?

Het antwoord daarop wordt niet duidelijk maar Jordan laat in ieder geval wel een bommetje vallen tegenover Auto Motor und Sport. Hij verklaart dan ook hoe hij tot deze opvallende uitspraak komt.

"De komende twee jaren zullen ze nog strijden om de titel maar ik geloof echt dat daarna in Stuttgart de beslissing wordt genomen om het fabrieksteam te verkopen. Ze zullen dan alleen nog als motorfabrikant in de Formule 1 actief blijven."

De grote vraag is natuurlijk waarom Mercedes tot dit besluit zou komen. Volgens Jordan is het antwoord hierop heel simpel.

"Ik zou precies hetzelfde doen. Mercedes heeft alles gewonnen wat er te winnen viel. Vanaf nu kan het alleen maar slechter worden. Dan is het toch verstandiger om de kosten terug te schroeven en zich op hun sterkste punt te richten? Namelijk als motorfabrikant technologisch hoogwaardige motoren te ontwikkelen en te leveren."
Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen