Eenvoudige zege Hamilton, dramatische uitvalbeurt Verstappen in Canada

11 jun. 2017 21:37 Redactie

Hamilton slaat terug in Canada, Max Verstappen valt uit vanaf P2


De GP van Canada verliep spectaculair, maar kende de nodige slachtoffers. Max Verstappen was vanaf P2 het grootste slachtoffer, maar ook WK-leider Vettel had een moeilijke middag.

De start van de GP van Canada verliep met veel actie. Max Verstappen had een wereldstart en ging van de vijfde naar de tweede positie. Carlos Sainz vloog van de baan en ramde Felipe Massa vol in de flank. Verliezers waren de beide Ferrari's die allebei twee posities verloren. 

Bij de herstart wist Verstappen zijn tweede positie met hand en tand te verdedigen ten opzichte van Bottas. De snelle Mercedes kwam op de lange rechte stukken gevaarlijk dichtbij. Lewis Hamilton liep met speels gemak weg bij de Nederlander die achter Bottas een mooi gat zag ontstaan richting Sebastian Vettel. De Duitser beschadigde zijn voorvleugel en ging in ronde nummer zes naar binnen voor een nieuwe neus, waardoor de Ferrari-coureur als laatste de race moest vervolgen.

Alles leek goed te gaan voor Max Verstappen die zijn tweede positie met gemak behield en een podium leek in de maak, tot de Nederlander in ronde 11 stilviel. Volgens het team kampte de Nederlander met een lege accu. Vettel was ondertussen bezig aan zijn opmars en vond zichzelf na 22 ronden alweer terug op een achtste positie.

Vooraan reed Lewis Hamilton een eenzame race en werd gevolgd door Esteban Ocon in de Force India. In ronde 33 maakten de beide coureurs hun stop en wisselden naar de supersofts. Hamilton behield de leiding, maar Ocon viel terug tot de zesde positie. Daniel Ricciardo was spekkoper van alle drama en strubbelingen tijdens de eerste ronde en vond zichzelf terug op een derde positie.

Kimi Raikkonen kwam na een slechte start niet in het stuk voor. De Fin had een slechte start en kwam niet voorbij aan Esteban Ocon, terwijl Vettels opmars stokte op een zevende positie achter Ocon. In ronde 42 wisselde de Fin naar een setje ultrasofts en opende zo de aanval. Dit voorbeeld werd gevolgd door teamgenoot Vettel in ronde 50.

De afwijkende strategie zorgde ervoor dat Vettel in de slotfase kon aanvallen. Een mooi gevecht voor de laatste podiumpositie ontspon, waarbij de Duitser knokte met Ocon en zijn positie overnam. Het volgende slachtoffer was Sergio Perez die vol onder druk stond en aan het einde van het rechte stuk pakte Vettel de vierde positie. 

Fernando Alonso zag zijn tiende plaats met nog twee ronden te gaan in rook opgaan. Wederom gaf de Honda motor de geest en een zeker WK-punt ging letterlijk in rook op. Lewis Hamilton had daar geen boodschap aan en reed een eenzame race. Hij bleef teamgenoot Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo voor. De Australiër pakte zijn derde podium op rij met het nodige fortuin.

De vijfde positie was voor Perez die teamgenoot Ocon nipt voor bleef. Lance Stroll reed een goede race en behaalde met een negende positie zijn eerste WK-punten!

Foto: Mercedes AMG F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen