Eindelijk! Honda levert McLaren een betere motor

19 jun. 2017 15:31 Redactie

Honda met upgrade naar Baku


Het Formule 1 team van McLaren krijgt in Azerbeidzjan eindelijk de beschikking over de langverwachte upgrade van Honda. De Japanse motorleverancier heeft de motor succesvol getest.

Met het oog op het lange rechte stuk in Baku vormt het de ideale gelegenheid om wat extra PK's beschikbaar te stellen voor McLaren. Yusuke Hasegawa laat aan Sportiwa weten dat de motor gereed is voor Baku.

"Er zijn verbeteringen doorgevoerd aan de verbrandingsmotor voor de GP van Baku. Of je het de volgende grote upgrade kan noemen weet ik niet, maar er zijn diverse verbeteringen aanwezig."

Ondanks de verbeterde krachtbron is Honda erg voorzichtig met haar voorspellingen. Voor aanvang van het seizoen was de motorleverancier veel te zelfverzekerd, maar de eerste zeven races werden een afgang.

"Als je de verbrandingsmotor verbetert dan heeft dat effect op andere aspecten van de motor. Een lagere temperatuur van de uitlaat reduceert ook de hoeveelheid energie die we terugwinnen met de turbo en MGU-H. Hierdoor moeten we deze onderdelen ook aanpassen. De situatie is complexer dan veel mensen zich voor kunnen stellen."

Foto: McLaren F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen