Engineer Kevin Magnussen: 'Kevin lijkt erg op Kimi Raikkonen'

17 jun. 2017 08:26 Redactie

Engineer Magnussen ziet veel overeenkomsten


Je zou het in eerste instantie niet zeggen, maar Kevin Magnussen en Kimi Raikkonen hebben veel overeenkomsten. Dat is althans de mening van de race-engineer van de Deen, die zijn coureur vooral op persoonlijk gebied vergelijkt met de Fin.

Giuliano Salvi is geen vreemde van Kimi Raikkonen. De Italiaan heeft vele jaren bij Ferrari gewerkt en is daarom geen vreemde van Kimi Raikkonen. In gesprek met het Deense Ekstra Bladet laat Salvi weten dat de persoonlijkheden van de twee coureurs erg overeenkomen met elkaar.

"Werken met Kevin doet me sterk denken aan werken met Kimi. Ze zijn allebei wat teruggetrokken, maar alles wat ze zeggen is raak. Ze zijn eerlijk en direct", adus Salvi. Volgens Salvi zijn de Scandinaviërs recht voor de raap en kan het ze niet zoveel schelen of iets 'politiek correct' is of niet. "Ze komen allebei uit het Noorden en zijn, hoe zal ik het zeggen, vrij nuchter. Ze geven niks om politieke spelletjes en houden de schijn niet op. Ze zeggen precies wat ze denken."

"Je ziet en hoort altijd hoe ze zich voelen en wat ze denken. Je zal nooit uit een gesprek lopen met Kevin en het idee hebben dat hij iets anders zegt dan hij bedoelt. Ze zeggen beide altijd wat ze willen zeggen en niet meer", aldus Salvi.

Ondanks dat Magnussen qua persoonlijk lijkt op Kimi Raikkonen, blijft hij qua prestaties nog ver achter. Dit seizoen bleef de teller vooralsnog op twee punten steken. Zijn beste resultaat in de Formule 1 is een tweede plaats, die hij behaalde in zijn eerste race in 2014 met McLaren. In vergelijking: Kimi Raikkonen werd in 2007 wereldkampioen en behaalde al 20 overwinningen, al deed hij dat wel in een langere periode.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen