'Enige inhaalactie GP Rusland door teamorder Sauber'

05 mei 2017 08:05 Redactie

Grand Prix van Rusland slaapverwekkend saai


Na drie leuke en spannende wedstrijden, viel de Grand Prix van Rusland afgelopen weekend zwaar tegen voor de fans. Er was vrijwel niets te beleven op de baan, bijna iedereen finishte op de positie waar hij na bocht één lag en er was slechts één inhaalactie. Nou ja, officieel dan.

Gedurende de wedstrijd was er op de televisie geen enkele inhaalactie te zien, enkel wat positiewisselingen door pitsstops. De enige spanning in de wedstrijd waren de achterblijvers, die er in combinatie met een remfoutje voor zorgde dat Valtteri Bottas in de schoot werd geworpen van Sebastian Vettel. Laatstgenoemde kon het Bottas echter maar heel kort moeilijk maken, waardoor de Fin vrij gemakkelijk naar de overwinning kon rijden.

De enige 'inhaalactie' van de wedstrijd kwam, zo bleek later, op naam van Pascal Wehrlein. Buiten het zicht van de camera haalde hij in het begin van de wedstrijd zijn teamgenoot Marcus Ericsson in. Nou ja, officieel gezien dan. De inhaalactie was namelijk het gevolgd van een teamorder, zo meldt Auto, Motor und Sport.

Pascal Wehrlein lag na de eerste bocht namelijk voor zijn teamgenoot, maar nadat beide mannen een pitsstop maakte achter de Safety Car, kwam Wehrlein achter Ericsson uit. Omdat voor de pitsstops Wehrlein voor Ericsson lag, maar het na de pitsstops andersom was (omdat Ericsson als eerst naar binnen ging), werd na de Safety Car de oorspronkelijke volgorde weer hersteld. Dat gebeurde dus middels een teamorder, waarbij Wehrlein teamgenoot Ericsson mocht inhalen.

Daardoor telt de Russische Grand Prix geen enkele inhaalactie (behoudens wisselingen in de eerste ronde, die niet worden meegeteld). Naar ons weten een historisch dieptepunt in de geschiedenis van de Formule 1.

Foto: Sauber F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen