Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Enorme drukte bij Honda door onvergelijkbaar stratencircuit Saoedi-Arabië

Met het nieuwe circuit in Jeddah is er nog veel onzeker. Ook bij de mannen van Honda tasten ze nog in het duister over de prestaties. De motorfabrikant verwacht een enorm druk weekend.

Met nog twee races te gaan in de titelstrijd van 2021 is de spanning om te snijden bij Red Bull. Max Verstappen heeft met een kleine voorsprong op Lewis Hamilton zicht op zijn eerste wereldtitel, al lijkt Mercedes in het voordeel te zijn op het razendsnelle circuit in Jeddah. Honda zet alles op alles om de Limburger te ondersteunen in de strijd tegen de krachtige motor van de Duitse concurrent. De laatste twee races van het seizoen zullen ook de laatste races voor Honda in de Formule 1 zijn. Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda F1, moet toegeven dat er werk aan de winkel is bij de Japanse motorfabrikant. "Het Jeddah Corniche circuit wordt beschreven als stratencircuit, maar het heeft niets gemeen met plaatsen zoals Monaco of Singapore", zo begint hij. "Het is het op een na langste circuit van de kalender en in plaats van de typerende 90 graden-bochten op een stratencircuit heeft het 27 hogesnelheidsbochten. We weten dat veel van deze bochten vol gas zijn, maar er zijn enorm veel dingen waar we nog achter moeten komen als de auto's op vrijdag het asfalt op duiken."

Druk weekend voor Honda en Red Bull

Volgens Tanabe is er nog genoeg te doen voordat Red Bull en AlphaTauri klaar zijn voor de GP van Saoedi-Arabië. "Het type asfalt, de omgeving en de temperaturen op het circuit moeten we nog bekijken. Op een nieuwe locatie is het altijd druk voor de engineers omdat we moeten kijken of het simulatorwerk klopt met de realiteit. We moeten de afstelling zeer snel veranderen gedurende de trainingen." "Net zoals in Qatar, de vorige race, wordt het een enorm druk weekend voor ons. Iedereen bij Honda weet wat het doel is voor de laatste twee races en we zullen enorm hard gaan pushen om alle doelen te behalen", sluit de Japanner mee af.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'