Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson denkt dat Formule 1-carrière nog niet over is

Na vijf seizoenen komt er een, in ieder geval tijdelijk, einde aan de Formule 1-carrière van Marcus Ericsson. De 28-jarige Zweed moet zijn plaats bij Sauber afstaan: waar Antonio Giovinazzi het opengevallen plekje van Charles Leclerc inneemt, daar zetelt Kimi Raikkonen volgend jaar in de wagen die momenteel nog door Ericsson wordt bestuurd.

Ericsson baalt logischerwijs van de keuze van Sauber, maar laat zich niet uit het veld slaan. Voor volgend seizoen doet de voormalig Caterham-coureur dienst als derde rijder van de Zwitserse stal, in 2020 wil hij weer op de Formule 1-grid verschijnen.

“Racen is dat wat een coureur wil doen, dus de aankondiging van Sauber was geen goed nieuws voor mij. Toch ben ik blij dat ik bij Sauber kan blijven”, wijst Ericsson tijdens de persconferentie naar zijn nieuwe rol binnen het door Alfa Romeo gesteunde team. “Ik ben daarnaast wel op zoek naar een racezitje voor 2019. Binnen de Formule 1 gaat dat natuurlijk niet meer lukken, maar er zijn genoeg klassen waar ik in geïnteresseerd ben.” De huidige nummer achttien van het wereldkampioenschap kreeg pas een aantal dagen geleden te horen dat Sauber hem niet aan een plaatsje op de grid van volgend jaar kan helpen. “Toen duidelijk werd dat Kimi had getekend wist ik al dat ik in een penibele situatie zat, maar ik bleef hoop houden. Afgelopen weekend heeft het team me verteld dat ze Antonio hebben aangenomen. Ik heb daarna, in samenwerking met mijn management, besloten om voor de rol als derde rijder te gaan.” In vijf seizoenen tijd wist Ericsson geen verpletterende indruk achter te laten. Hij scoorde in totaal slechts vijftien punten, zijn beste resultaat was een achtste plaats tijdens de Australische Grand Prix van 2015.

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"