Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson: "Leclerc een geweldige coureur"

Marcus Ericsson en Charles Leclerc vormden in 2018 het rijdersduo bij Sauber. De Zweed is na afloop van het seizoen lyrisch over zijn voormalig teamgenoot.

Charles Leclerc was de revelatie van het F1-seizoen 2018. De Monegask imponeerde tijdens zijn eerste seizoen en dwong een sensationele overstap naar Ferrari af. Marcus Ericsson vormde het rijdersduo bij Sauber en kende een, voor zijn doen, aardig seizoen. De Zweed is erg te spreken over zijn samenwerking met Leclerc.

"Het was erg voor voor mij op te concurreren met Charles. Hij is een geweldige coureur en het was erg prettig om met hem samen te werken", vertelt Ericsson in gesprek met Racingnews365 . Onder aanvoering van Leclerc en Ericsson kende Sauber een verrassend goed seizoen. Het team scoorde liefst 48 punten, waarvan 39 op naam kwam van Leclerc en 9 van Ericsson. De samenwerking tussen beide coureurs verliep uitstekend. "We hebben een goede relatie met elkaar opgebouwd en uitstekend samengewerkt. Voor mij was het goed dat ik me kon vergelijken met hem. Alles tussen ons verliep erg goed en ik kan alleen maar positieve dingen benoemen", blikt Ericsson positief terug op zijn samenwerking met Leclerc. Volgend seizoen zien we de Zweed in actie in de Amerikaanse IndyCar en blijft hij als test- en derde rijder betrokken bij het team van Sauber. Met medewerking van René Oudman.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"