Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson lovend over 'indrukwekkende' opmars Sauber

Hoewel 2018 zijn laatste seizoen in de Formule 1 was, blikt Marcus Ericsson met gepaste trots terug op wat hij en Sauber dit jaar hebben laten zien.

Het had niet veel gescheeld of Sauber had in het constructeurskampioenschap van 2018 beslag gelgd op de zevende plaats. Het merendeel van de punten kwam op de naam van Charles Leclerc, maar met negen punten droeg ook Marcus Ericsson een bescheiden steentje bij. De Zweed is onder de indruk van wat Sauber heeft laten zien in 2018.

"De reis die we afgelopen seizoen met Sauber hebben mogen maken, was prachtig, echt ongelooflijk. In het verleden is het in de Formule 1 maar zelden vertoond dat een team dat zo stijf onderaan stond in het ene jaar, zo'n sterke opmars maakte in het daaropvolgende jaar", zo laat Marcus Ericsson in een exclusief gesprek met Racingnews365 weten. De Zweed, die het in totaal vijf seizoenen volhield in de Formule 1, is trots op zijn bijdrage aan het bescheiden succes: "De coureurs spelen een belangrijke rol in het vlot trekken van het team en de ontwikkeling van de auto na zo'n moeilijke periode." "Ik heb het gevoel dat ik een belangrijke schakel ben geweest in die ontwikkeling, en om vanuit die rol Sauber deze grote stappen te zien maken, is werkelijk fantastisch."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'