Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson na topkwalificatie: "Dit moet Sauber volgend jaar missen"

Vlak voordat Marcus Ericsson de Formule 1 vaarwel zegt, laat de Zweed nog even zien uit welk hout hij is gesneden. Hij kwalificeerde zich gisteren zeer fraai naar zijn beste resultaat uit zijn carrière.

Marcus Ericsson stuurde Sauber's C37 naar de zevende tijd in de kwalificatie, door de gridstraf van Daniel Ricciardo goed voor een plekje op de derde startrij. Hij was terloops ook teamgenoot Charles Leclerc te snel af. De Zweed is door het dolle heen na zijn sterke optreden. "Ik rijdt in Abu Dhabi mijn laatste Formule 1-race, maar ik wil afscheid nemen in stijl. Ze zullen bij Sauber weten wat ze volgend jaar missen", klinkt het strijdlustig.

"Ik scoorde punten in zowel de Verenigde Staten als Mexico en nu kwalificeer ik me hier gewoon als zevende. Ik moet op dit niveau blijven presteren om op mijn hoogtepunt afscheid te nemen van de sport, om volgend jaar een spannend nieuw avontuur aan te gaan." Hoewel Marcus Ericsson trots is op wat hij zelf heeft laten zien, weet hij dat het hele team heeft bijgedragen aan een succesvolle zaterdag: "Het voornaamste is dat Charles Leclerc en ikzelf het middenveld aanvoeren. Dat is te danken aan een geweldig optreden van ons als coureurs, maar ook het team heeft geweldig gewerkt. Ik ben erg, erg blij."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'