Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson niet bang voor zware IndyCar-ongevallen op ovals

Als een Formule 1-rijder op hoge snelheid van de baan raakt, kan hij er donder op zeggen een flinke klap tegemoet te gaan. In de afgelopen drie jaren zijn er een aantal zware ongelukken geweest, die tot veler verbazing echter niet tot zware verwondingen leidden. Slechts Fernando Alonso brak eens een rib.

Marcus Ericsson heeft ook een aantal stevige klappers meegemaakt - denk aan de crash in de kwalificatie voor de Britse GP van 2016 of de koprollen die hij maakte in de vrije training, vorig jaar op het circuit van Monza. Komend jaar is de Zweed te bewonderen in de IndyCar Series, waar de snelheden nog een stukje hoger liggen dan in de F1.

Bovendien wordt er in de IndyCar Series met enige regelmaat op ovals gereden, waar gemiddelde snelheden van ver boven de driehonderd kilometer per uur worden behaald. Ericssons generatiegenoot Robert Wickens maakte in augustus 2018 een dusdanig zware klap mee , dat hij momenteel nog altijd in de beginfase van het revalidatieproces zit. De Canadees heeft ernstig rugletsel overgehouden aan een weerzinwekkend ongeval. Ericsson is niet bevreesd door de hogere snelheden en het risico dat racen op ovals met zich meebrengt. "Als rijder ken je de risico’s van het racen, dat weet je vanaf het moment dat je eraan begint en je kan niets anders doen dat het accepteren. Zo is het nu eenmaal", bagatelliseert de Zweed, die voor het team van Schmidt Peterson Motorsports zijn entree zal maken in de IndyCar Series, tegen Racingnews365 . "Alle vormen van gemotoriseerde sport brengen een bepaalde vorm van risico met zich mee. Maar, zo is het toch ook in het dagelijks leven?", stelt Ericsson. "Als je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent, kan je gewond raken", haalt hij zijn schouders op. Ericsson mag op 10 maart aanstaande zijn IndyCar-debuut maken. De belangrijkste openwielklasse van de Verenigde Staten racet dan op het stratencircuit van St. Petersburg, een stad in Florida. Rinus van Kalmthout zal tijdens dat weekend zijn Indy Lights-entree maken: de jonge Nederlander start in het voorprogramma van de IndyCar-races.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'