Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson vervolgt carrière in IndyCars als vervanger van Wickens

Dat hij volgend jaar niet uit zal komen in de Formule 1 stond al een tijdje vast, maar Sauber-coureur Marcus Ericsson mag inmiddels hardop zeggen in welke klasse hij wél uitkomt. De 28-jarige Zweed verkast naar de Verenigde Staten.

Ericsson sluit aan bij het team van Schmidt Peterson Motorsports in de IndyCar Series en wordt aldaar de teammaat van James Hinchcliffe. De Zweed vervangt de zwaargeblesseerde Robert Wickens, die overigens een doorlopend contract heeft bij SPM.

Toen duidelijk werd dat Sauber, het team waarvoor Ericsson sinds 2015 actief is, in 2019 met Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi aan de start zal verschijnen, liet Ericsson al blijken dat hij een overstap naar de Verenigde Staten wel zag zitten. Uiteindelijk is Schmidt Peterson Motorsports het team gebleken waarvoor Ericsson zijn debuut in de States mag maken. De equipe zat na de misselijkmakende klapper van Wickens, die een lage dwarslaesie overhield aan zijn crash, om een tweede rijder verlegen. De aanstelling van Ericsson betekent uiteraard dat de Zweed volgend jaar zal deelnemen aan de Greatest Spectacle In Racing , oftewel de Indianapolis 500.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden