Max Verstappen-regel per direct geschrapt!

23 mrt. 2017 09:46 Redactie

FIA schrapt Max Verstappen regel


Vorig seizoen was er veel te doen omtrent de manier van verdedigen van Max Verstappen. Er kwam zelfs een heuse 'Max Verstappen'-regel. Coureurs mochten niet meer van hun lijn wijken tijdens het aanremmen voor de bochten. De FIA schrapt deze regel per direct.

Goed nieuws voor alle Formule 1 fans en coureurs. De FIA heeft besloten om de 'Max Verstappen"-regel te schrappen! Dat maakte wedstrijdleider Charlie Whiting in Australië bekend. 

Coureurs die met elkaar in gevecht waren mochten niet tijdens het aanremmen van een bocht nog van richting wisselen. Een coureur die, bijvoorbeeld, links op de baan reed, mocht niet naar rechts gaan om zijn tegenstander te blokken. Aanleiding voor de regel was het harde verdedigende werk van Max Verstappen.

De FIA liet eerder deze winter al weten dat het de coureurs vrijer wil laten racen. De aanpassing in de regels zorgt ervoor dat de coureurs nu meer mogen, zonder dat daar een straf voor volgt. Gevaarlijk rijgedrag wordt vanzelfsprekend nog bestraft. 

Teamgenoot Daniel Ricciardo vindt het goed nieuws: "Ik wist niet dat de regels veranderd is. Dat horen wij morgen waarschijnlijk tijdens de rijdersbriefing. Het is goed dat er nu duidelijkheid is en we kunnen racen op de baan." laat hij De Telegraaf weten.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen