Esteban Gutierrez na eerste 'elektrische' race: 'Een intense ervaring'

05 apr. 2017 07:28 Redactie

Oud Formule 1-coureur geniet van Formule E debuut


Na een stille aftocht dook Esteban Gutierrez vorig weekend opeens weer op in de racewereld. De Mexicaan maakte voor het eerst zijn opwachting in de Formule E, een volledig elektrisch aangedreven raceklasse.

Gutierrez tekende eind 2016 een contract bij het team van Techeeta. In eerste instantie had hij een contract voor een paar wedstrijden in het lopende seizoen, maar onlangs werd bekend dat hij Ma Qing Hua gaat vervangen vanaf de vierde ronde van het seizoen tot het einde. Uitgerekend in Mexico maakte Esteban Gutierrez daarom zijn debuut in de Formule E.

Na een prima kwalificatie, waarin het als 13e eindigde, volgde ook een prima race van Gutierrez. In tegenstelling tot de Formule 1 wist hij in de Formule E wel direct een punt te halen door als tiende te eindigen. Na afloop sprak Gutierrez van een 'intense' ervaring. "Het was een zeer intense ervaring, maar uiteindelijk wel een positieve. Het is fijn om direct een top-10 finish te behalen", zei Gutierrez tegenover Autosport.com.

Het was voornamelijk een intense ervaring omdat Gutierrez naar eigen zeggen 'nog alles moest leren', toen hij aan de race begon. "Ik was tijdens de race de auto nog aan het leren, dus het was een zeer uitdagende race." Daarnaast is het in de Formule E ook noodzakelijk van bolide te wisselen halverwege de wedstrijd. Hierdoor moest Gutierrez twee keer wennen. "Met de eerste auto had ik veel kleine problemen, dus daar verloor ik wat posities mee. Maar met de tweede wagen verliep alles perfect en kon ik de top-10 nog bereiken", aldus een tevreden Esteban Gutierrez.

Foto: Haas F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen