Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon blij na super race in Japan

Force India-coureur Esteban Ocon kende een uitstekend weekend in Japan. Vanaf een vijfde startplaats rukte hij in de eerste ronde op naar de derde positie. Uiteindelijk wist de jonge Fransman de race als zesde te finishen.

Bij de start sloeg Ocon zijn slag. Hij pakte op fraaie wijze de positie van Daniel Ricciardo bij het ingaan van de Esses. Die positie kon de Fransman in de openingsfase relatief makkelijk behouden. Na een VSC-periode ging het bij de herstart mis met Ricciardo en Bottas die in zijn versnellingsbak zaten en direct toesloegen. Uiteindelijk volgde een sterke race waarin Ocon als zesde finishte als 'best of the rest'. " We kenden een sterke race en het was genieten om zo lang in de top drie te kunnen rijden. We komen nog wel snelheid tekort om onze positie een hele race vast te houden."

" Zesde is een heel mooi resultaat. Tijdens de race moest ik wel letten op de bandenslijtage, maar dat had ik onder controle. Het team riep mij en Sergio op om de auto's heel aan de finish te brengen." Eerder dit seizoen kwam het al enkele malen tot een crash tussen de beide coureurs. Onder andere in Baku, Hongarije en België ging het mis tussen de beide teamgenoten.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen