Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon finisht wederom en pakt eerste F1-record

Esteban Ocon is in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen goed bezig. De jonge Fransman troefde tijdens de Grand Prix van Amerika wederom zijn teamgenoot Sergio Perez af en naderde de Mexicaan in de tussenstand. Door te finishen zette hij ook nog eens een record op zijn naam.

Toen Ocon in Amerika de finishvlag passeerde was het voor de 26e keer op rij dat hij een Formule 1-race uitreed. De reeks begon voor Ocon bij zijn debuut voor het achterhoedeteam van Manor tijdens de GP van België in 2016. Destijds mocht hij het stoeltje overnemen van Rio Haryanto, die opzij werd geschoven door het team. In 2016 reed Ocon uiteindelijk negen wedstrijden voor het team van Manor, voordat hij in 2017 overstapte naar het team van Force India. Bij de 'Pink Panthers' heeft hij tot nu toe ook alle wedstrijden uitgereden en eindigde hij slechts één keer buiten de punten.

Al met al reed hij sinds zijn debuut dus 26 wedstrijden zonder uit te vallen en daarmee is hij de eerste debutant in de Formule 1 ooit die 26 wedstrijden achter elkaar reed zonder uit te vallen. Het oude record stond op naam van Max Chilton, die in 2013 en 2014 25 wedstrijden achtereen uitreed voor het team van Marussia. Met zijn P6 in Amerika verkleinde Ocon het gat naar teamgenoot Perez in de tussenstand voor het wereldkampioenschap. Het verschil tussen de twee kemphanen is momenteel dertien punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden