Esteban Ocon gaat voor derde puntenfinish op rij

12 apr. 2017 15:03 Redactie

Ocon: 'Bahrein is een fantastisch circuit'


Esteban Ocon is het seizoen prima begonnen met twee tiende plaatsen. Het jonge talent gaat in Bahrein op jacht naar een nog beter resultaat. 

"Ik ben erg optimistisch na de GP van China waarin ik wederom een punt scoorde. Ondanks de weinig tracktime op de vrijdag en de vergooide kwalificatie wist ik tijdens de race naar voren te komen. Ik ben nog niet in staat geweest om het maximale uit onze kansen te halen. We hebben dit geanalyseerd en weten hoe het in het vervolg beter kan."

"Bahrein is een fantastische baan en ik heb erg veel zin in de eerste avondrace van het seizoen. Ik geniet van het racen op dit circuit en heb in het verleden uitstekende resultaten gehad, waaronder een pole in de GP3."

"Er zijn veel mooi bochten op het circuit, maar mijn favoriete deel is de combinatie van de bochten vijf, zes en zeven. Een snelle chicane die gevolgd wordt door een hairpin. Het is lastig om je auto perfect af te stellen voor dit deel van het circuit, maar als je de bochten in deze sector perfect neemt dan geeft dit een kick."

Bandenmanagement is een cruciale factor tijdens de race. Het circuit van Sakhir is erg zwaar voor de remmen en de banden weet ook Ocon.

"Het circuit is zwaar voor de banden, de remmen en de motoren, doordat we op een aantal punten echt flink in de remmen moeten. Voor ons als coureurs ligt er de uitdaging om voldoende vocht binnen te krijgen, omdat het erg warm is tijdens de race."

"Ik ben erg blij met mijn eerste races. Iedere keer als ik in de auto zit krijg ik meer vertrouwen. In deze fase van het seizoen is het belangrijk om punten te scoren als er de kansen liggen. Dat is dan ook het doel in Bahrein."

 

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen