Esteban Ocon gaat voor meer dan P10 in Sochi

26 apr. 2017 08:40 Redactie

Esteban Ocon gaat voor meer dan één punt


Op voorhand was de doelstelling van Esteban Ocon helder: elke wedstrijden punten scoren. Nu, drie wedstrijden verder, kan hij met gemengde gevoelens terugkijken op zijn doelstelling. Het behalen van de doelstelling is nog mogelijk, maar er moet meer in het vat zitten voor de Fransman.

Drie keer op rij finishte Ocon op de laatste plek die punten verschaft, P10. Zijn doelstelling is dus nog in zicht, maar met slechts 3 punten uit 3 wedstrijden is Ocon niet geheel tevreden. Ter vergelijking, zijn teamgenoot Sergio Perez behaalde al 14 punten uit drie wedstrijden, ruim 4 keer zoveel. Het doel voor Ocon in Sochi is dan ook om meer dan één punt te halen.

"Ik ben redelijk tevreden met de start van het seizoen omdat ik in alle wedstrijden een punt heb gepakt", vertelt Ocon in aanloop naar de Russische Grand Prix. "Maar aan de andere kant ben ik ook een beetje teleurgesteld dat het er niet meer zijn. Met wat meer geluk had ik in China en Bahrein meer punten kunnen halen en was ik nog meer tevreden dan dat ik nu ben."

Ocon kent het circuit in Sochi uit zijn GP3 tijd, dus hoopt dat hij zich sneller kan focussen op de kwalificatie. "Het circuit in Sochi is vergelijkbaar met dat in Bahrein. Ik heb hier eerder gereden met de GP3, dus ik weet dat het een uitdagend circuit is. In de kwalificatie liep het nog wat minder tot nu toe, dus dat moeten we aanpakken. De wedstrijden gaan wel goed tot nu toe, dus ik hoop dat ik hier weg kan gaan met een zak vol punten", blikt Ocon vooruit.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen