Esteban Ocon na inhaalrace: 'Had nog hoger kunnen eindigen'

10 apr. 2017 07:50 Redactie

Esteban Ocon eindigt voor tweede keer op rij in de punten


De doelstelling van Esteban Ocon blijft nog in beeld: elke wedstrijd punten halen. Ook in China pakte Esteban Ocon een punt, door op de tiende plaats te eindigen. Dat was knap te noemen, aangezien hij op de 17e plaats moest starten.

Zelf vond Ocon dat hij een stuk hoger had kunnen eindigen, mede door een merkwaardige miscommunicatie tussen het team en Ocon. "Om de race te finishen in de top 10 is natuurlijk geweldig, maar ik ben nog niet tevreden. Ik kon nog wel wat plaatsen hoger eindigen, maar door miscommunicatie met het team verloor ik veel tijd. In de openingsfase dacht ik dat ik naar binnen werd geroepen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Ik ben dus een keer door de pitstraat gereden zonder banden te wisselen", blikt Ocon terug op zijn wedstrijd.

Ondanks het opmerkelijke tijdverslies kon Ocon dus nog wel in de punten eindigen, iets waar hij blij mee is. "De auto voelde heel goed vandaag en we hebben vandaag bewezen dat we kunnen verbeteren op de zondag. Dat is erg positief en volgend weekend gaan we eindelijk naar een circuit dat ik ken, namelijk die in Bahrein. Ik heb er eerder gereden en bewaar goede herinneringen aan het circuit, dus ik kijk er naar uit!", aldus Ocon.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen