Esteban Ocon is getergd: "Ik wil nog meer punten in China"

04 apr. 2017 07:45 Redactie

Ocon wil goed begin vervolg geven in China


Esteban Ocon begon uitstekend aan het nieuwe seizoen. In zijn 'Pink Panther' pakte hij als debutant voor het team van Force India direct een mooie tiende plaats én schreef hij de inhaalactie van de wedstrijd op zijn naam. De jonge Fransman reed zich dus direct in de kijker en wil die lijn voortzetten in China.

Het begin in Melbourne was lastig, maar heel leerzaam en uiteindelijk ook hoopgevend, aldus Ocon. Toch moet er nog een schepje bovenop, vindt hij zelf. "Melbourne heeft ons veel geleerd en heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven voor deze wedstrijd in China. Maar net zoals in Melbourne moet ik nog steeds veel dingen leren. Ik ben de limieten van de wagen nog aan het aftasten, dus ik weet zeker dat ik nog kan verbeteren", blikt Ocon terug op Melbourne en vooruit op China.


Wat het extra lastig maakt voor Ocon, is dat hij nog nooit in China heeft gereden. Net als in Australië overigens, waar hij vorig jaar alleen als toeschouwer aanwezig was. "Ik was vorig jaar in China te gast, maar ik heb er nog nooit gereden. Ik zal dus de vrijdag goed moeten gebruiken om het circuit te leren kennen."

De verwachtingen van Ocon zijn hooggespannen voor de Grand Prix van China. Het circuit ligt hem naar eigen zeggen beter en de auto zal op het circuit waarschijnlijk ook beter presteren dan in Melbourne. "Na het semi-stratencircuit in Melbourne vindt ik het wel fijn dat we weer naar een 'echt' circuit gaan. Op dit circuit heb je meer de ruimte en de auto doet het hier waarschijnlijk beter dan in Australië. Het doel is dan ook helder: punten scoren!", besluit Ocon strijdvaardig.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen