Esteban Ocon is trots op zijn Schumacher helmdesign

05 jun. 2017 08:30 Redactie

Ocon blijft zijn grote idool Schumacher eren


Esteban Ocon vindt het totaal geen probleem om met een volledige roze helm te rijden. Veel liever wijst hij op de specifieke elementen van zijn helmdesign.

Bij aanvang van het nieuwe Formule 1 seizoen werd er nogal wat lacherig gedaan over de nieuwe kleurstelling van Force India. Niet eerder had de kleur roze zijn opwachting gemaakt in deze toch vooral door mannen gedomineerde sport. In de persruimte worden er dan ook nog regelmatig grappen over gemaakt. Het doet Esteban Ocon echter niks.

Ocon beseft zich maar al te goed hoe belangrijk de nieuwe sponsor BWT voor zijn team is en reageert dan ook erg diplomatiek. Aan Motorsport Total verklaart hij het volgende: "Ik vind het er echt goed uitzien."

De jonge Fransman verwijst liever naar de designelementen op zijn helm. Deze lijken inderdaad verdacht veel op de helm die Michael Schumacher ooit droeg.

Op het moment dat Ocon in 1996 op de wereld kwam, was zijn idool al tweemaal wereldkampioen geworden en net naar Ferrari vertrokken. Ocon heeft inmiddels bijna alle races van zijn grote voorbeeld teruggekeken. Ook de zevenvoudig wereldkampioen had regelmatig een opvallende helmdesign. In zijn tijd bij Ferrari verscheen de Duitser met een knalrode helm op de baan. Ook bij zijn terugkeer in de Formule 1 voor Mercedes experimenteerde hij nog regelmatig met de kleur van zijn helm.

De basis bleef echter altijd hetzelfde: een groot schild in het midden aan de bovenkant van de helm waar plek was voor prominente sponsors. Ook bij Ocon zien we dit terug.Foto: Force India F1

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen