Esteban Ocon na P7: 'Dit is fantastisch!'

01 mei 2017 07:35 Redactie

Esteban Ocon weer in de punten


Ook tijdens de vierde wedstrijd van het seizoen is het Esteban Ocon gelukt om in de punten te eindigen. In de voorgaande wedstrijden werd hij telkens tiende, nu lukte het Ocon om als zevende te finishen.

Op voorhand was het doel van Ocon na drie keer één punt gehaald te hebben om meer dan één punt te behalen. Na een goede kwalificatie lukte het Ocon om die doelstelling te bereiken. Uiteindelijk ging Ocon naar huis met zes punten in plaats van één.

"Het voelt fantastisch om zevende te finishen na zo'n sterk optreden van het volledige team", aldus een dolblije Ocon na afloop van de race. "Ik ben erg blij met wat we bereikt hebben dit weekend. We hebben ons in elke sessie kunnen verbeteren en hebben geen terugslagen gehad. Iedereen in het team mag trots zijn op deze prestatie."

Het enige minpunt aan het weekend was de start van Ocon. De Fransman startte als tiende maar lag na de eerste bocht buiten de punten. Gelukkig kon hij zich goed herpakken en zo alsnog de broodnodige punten binnenslepen. "Volgens mij was dit echt het maximaal haalbare. Het enige negatieve puntje was de start, maar ik kreeg het voor elkaar om die posities weer terug te winnen voor het einde van de eerste ronde", kijkt Ocon terug op zijn race.

Tot nu toe loopt het seizoen van Ocon dus op rolletjes. De Fransman heeft in alle wedstrijden punten gehaald en Force India staat vierde in het kampioenschap. Beter kan het dus niet, vindt ook Ocon. "Er is geen betere manier om het seizoen te starten. Ik heb nu al in vier wedstrijden punten gehaald en we gaan als vierde team naar Barcelona. Daar krijgen we weer wat upgrades op de wagen, dus we kijken met vertrouwen uit naar de volgende race", besluit Ocon.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen