Esteban Ocon: 'Ik zal snel moeten leren in Monaco'

24 mei 2017 09:04 Redactie

Esteban Ocon wil puntenreeks voortzetten


Het leek een ambitieuze doelstelling aan het begin van het seizoen, maar na vijf wedstrijden kan het nog steeds voor Estaban Ocon. De Fransman had voorafgaand aan het seizoen een heldere, maar typische 'makkelijker gezegd, dan gedaan' doelstelling: elke wedstrijd in de punten finishen. 

Tot nu toe is het Ocon gelukt om zijn doelstelling in het vizier te houden, maar punten in de zesde wedstrijd van het seizoen kan wel eens knap lastig worden. In de straten van Monaco is het makkelijk om jezelf uit te schakelen of uitgeschakeld te worden, weet Ocon maar al te goed. De Fransman zal dus snel moeten leren, aangezien hij nog nooit op het circuit heeft gereden. "Het rijden in Monaco zal een nieuwe ervaring zijn voor mij, want ik heb er nog nooit gereden. Dat is best vreemd, aangezien het een beroemd circuit is en ik het wel helemaal uit mijn hoofd ken", begint Ocon zijn voorbeschouwing op de Grand Prix van Monaco.

"Ik heb veel in de simulator gezeten, maar ik zal tijdens de vrije trainingen snel moeten leren. Het is zaak om het goed op te bouwen in Monaco en het stap-voor-stap aan te pakken. Normaal gesproken geniet ik van stratencircuits, dus ik denk dat ik wel vlug op snelheid zal komen", is Ocon vol zelfvertrouwen.

Ocon kijkt vooral uit naar het rijden in de 'belangrijkste stad van de Formule 1', zoals hij het zelf noemt. "Dit jaar is Monaco een soort 'thuis' Grand Prix, omdat we geen Franse Grand Prix hebben en dit eigenlijk 'in' Frankrijk ligt. Monaco is en zal voor altijd gelinkt zijn aan de Formule 1 en dit is de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Het zal een enorme adrenaline boost geven om hier door de straten te scheuren", kijkt Ocon met enthousiasme vooruit.

Foto: Force India F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen