Esteban Ocon

Laatste nieuws over Formule 1 coureur Esteban Ocon van Force India

De carrière van Esteban Ocon verloopt tot nu toe nogal grillig en stormachtig. In 2014 reed hij nog het formule 3 kampioenschap en vocht hij menig gevecht uit met Max Verstappen. Hoewel Verstappen de meeste races won, was het Ocon die er met het kampioenschap vandoor ging. Hij profiteerde optimaal van het feit dat Verstappen aan het begin van het seizoen de nodige technische problemen kende.

Waar Verstappen in 2015 de overstap naar de formule 1maakte, kwam Ocon uit in de GP 3 klasse. Hierin won hij direct de eerste race maar wist daarna geen overwinning meer te pakken. Wel scoorde hij maar liefst negenmaal op een rij een tweede plaats. Dit was uiteindelijk goed genoeg om het kampioenschap veilig te stellen.

Sinds 2015 maakt de Fransman deel uit het van het opleidingsprogramma van het team van Mercedes.

In 2016 stalt Mercedes hem in de DTM klasse bij het door hun gerunde team van Art Grand Prix. Hier vervangt hij Pascal Wehrlein die inmiddels de overstap naar de formule 1 heeft gemaakt.

Halverwege 2016, tijdens de GP van België, maakt Esteban Ocon zijn debuut in de formule 1. Hij vervangt Rio Haryanto bij Manor die zijn financiën niet rond wist te krijgen. In de negen resterende races komt Ocon niet in de buurt van een top 10 klassering. Zijn beste resultaat behaalt hij tijdens de GP van Brazilië waarin hij als twaalfde eindigde nadat hij opzien baarde in de regen door knap in de top acht rond te rijden.

Na amper negen races bij het in geldnood verkerende team van Manor wordt hij door Force India aangetrokken als vervanger van de naar Renault vertrekkende, Nico Hülkenberg.

In 2017 vormt hij samen met Sergio Perez het rijdersduo van Force India en maakt hij zich op voor zijn eerste volledige jaar in de formule 1.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen