Ex-Ferrari baas: "Vervang Raikkonen door Giovinazzi!"

28 mrt. 2017 17:54 Redactie

Antonio Giovinazzi maakt indruk tijdens Formule 1-debuut


Toen Antonio Giovinazzi op vrijdagmiddag werd gebeld met de vraag of hij de rest van het weekend Pascal Wehrlein in de Sauber wilde aflossen, dacht de jonge Italiaan eerst dat het een grap was. De invalbeurt die hij vervolgens maakte was echter alles behalve een grap. Giovinazzi was direct snel op de zaterdag én de zondag.

Tijdens de kwalifcatie bleef Giovinazzi op slechts twee tienden van zijn ervaren teamgenoot Marcus Ericsson steken en tijdens de wedstrijd eindige hij knap als twaalfde. Een sterk debuut dus, dat ook in Italië bij Ferrari niet onopgemerkt bleef.

Cesare Fiorio, die in 1989 en 1990 directeur was bij Ferrari, vindt het tijd dat Giovinazzi een kans krijgt bij Ferrari. "Ik volg hem nu al een jaar of vier en hij is het beste talent dat Italië op dit moment heeft. Hij is klaar voor de Formule 1", aldus Fiorio.

Giovinazzi maakt onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy en is daarnaast testcoureur voor het Italiaanse team. Door zijn Italiaanse achtergrond ligt het wel in de lijn der verwachting dat Giovinazzi ooit zal rijden voor Ferrari, mits hij zich goed ontwikkelt. "Ferrari heeft er goed aan gedaan om hem vast te leggen, zodat andere teams die mogelijkheid niet meer hebben", is Fiorio van mening.

Fiorio is van mening dat de jonge Giovinazzi de oude rot Kimi Raikkonen moet vervangen. "Kimi is onderhand al 37. Aan het eind van dit seizoen is hij 38 en is het tijd dat hij afscheid neemt van Ferrari. Hij is eigenlijk al een paar jaar te oud. Zijn laatste seizoen met Alonso en zijn eerste met Vettel waren beschamend. Vorig jaar trok hij dat een beetje goed, maar nu ziet het er weer niet goed uit", zegt Fiorio.

De kans dat Kimi Raikkonen na dit seizoen stopt bij Ferrari is wel vrij groot, maar de kans dat Ferrari een jonge coureur in de Formule 1 laat plaatsnemen niet echt. De historie wijst uit dat Ferrari liever voor zekerheid gaat, dus het is nog af te wachten of we volgend jaar Giovinazzi in de rode bolide zullen zien rijden.

Foto: Sauber F1 Team

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen