Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas baalt van ontbreken Mercedes bij titelgevecht Verstappen en Leclerc

Na een bloedstollend Formule 1-seizoen in 2021 worden de fans ook dit jaar getrakteerd op een spannend gevecht tussen twee teams. F1-baas Ross Brawn vindt echter dat de strijd tussen Charles Leclerc en Max Verstappen iets heel belangrijks mist.

Ross Brawn vindt dat het huidige gevecht voor de wereldtitel in de Formule 1 een derde team mist. Vooralsnog strijden Ferrari en Red Bull voor de overwinningen, terwijl Mercedes de snelheid van de twee andere topteams niet bij kan houden. Charles Leclerc leidt het wereldkampioenschap na de eerste vier Grands Prix van het seizoen. De Ferrari-coureur heeft nog een voorsprong van 27 punten op regerend kampioen Max Verstappen, mede veroorzaakt door twee uitvalbeurten bij de Nederlander. De voorsprong van de Monegask was veel groter, maar na een ijzersterk weekend van Red Bull is alles weer mogelijk in de titelstrijd. Toch mist er iets volgens Brawn, namelijk Mercedes. Hij is hoopvol dat het gat met Ferrari en Red Bull wordt gedicht.

Brawn: 'Ik had gehoopt dat Mercedes sneller was'

Het grote verschil tussen Mercedes en de koplopers werd wederom duidelijk tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna, waar Lewis Hamilton op een ronde werd gezet door Verstappen, de winnaar van de race. Mercedes kampt met een paar hardnekkige problemen, waaronder porpoising. De bolide ligt niet zo laag tegen het asfalt als gewenst, wat performance kost. Voor de microfoon van onder meer RacingNews365 legt hij hoe enthousiast hij wordt van het gevecht tussen Leclerc en Verstappen. "Heel enthousiast, maar ik moet eerlijk zijn. Ik hoopte dat Mercedes nu competitiever was geweest." "Ze hadden een zware start en ze werken keihard. Ik dacht dat ze hier (in Imola) progressie zouden hebben geboekt, maar ze hebben het nog steeds lastig", vindt de voormalig eigenaar van Brawn GP, de voorganger van Mercedes F1. "Een ander derde team in het gevecht zou fantastisch zijn."

Blijven Verstappen en Leclerc respectvol naar elkaar?

Het lijkt er nog niet op dat Mercedes in de nabije toekomst mee gaat doen aan de strijd om de titel. Vooralsnog zijn het Leclerc en Verstappen die voor de overwinningen gaan. De gevechten tussen de twee verliepen tot nu toe zonder incidenten en er is nog geen contact geweest op het asfalt. Dit is een sterk contrast met vorig jaar, toen Verstappen en Lewis Hamilton het uitvochten voor de titel. De twee rivalen botsten regelmatig op het asfalt, met zware crashes en DNF's als gevolg. Tussen de Nederlander en Leclerc is dit anders. "Er is een andere dynamiek tussen Charles en Max", vindt Brawn. "Dat zien we op het asfalt. Het wordt interessant om te zien hoe dat zich ontwikkelt naar mate we meer richting het einde van het seizoen gaan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'